Napravite sami

Domaća krema za lepo lice: Očistite, hidrirajte i zategnite kožu prirodnim sastojcima

Nakon nanošenja ove kreme, koža postaje meka, baršunasta i svilena na dodir, a dozu sastojaka možete da smanjujete ili povećavate, formirajući kremu za svoj tip kože
Nega
19:18h Autor:
Domaća krema za lepo lice: Očistite, hidrirajte i zategnite kožu prirodnim sastojcima
Foto: Shutterstock

Domaća kozmetika je isprobana u generacijama naših baka. One su koristile domaća prirodna sredstva i dugo ostajale mladolike i lepe. Nakon nanošenja ove kreme, koža postaje meka, baršunasta i svilena na dodir. Pore se skupljaju, koža se čisti, postaje hidrirana, zategnuta i zdrava. Sužava kapilare i smanjuje crvenilo, umanjuje mogućnost nastanka akni i sitnih bubuljica. Koža nema masni sjaj, jer se krema brzo upija, a odgovara svim tipovima kože.

Kako da napravite podmlađujuću masku sa ovsenim pahuljicama saznajte OVDE.

Za pripremu ove kreme biće potrebno: 150 gr kisele masne pavlake, 30 ml alkohola 70% ili tinkture od nevena, ako je koža problematična (odlično isceljuje kožu), 1-2 kašike soka od svežeg krastavca, 1 supena kašika maslinovog, bademovog ili nevenovog ulja, 1 sveže žumance, par kapi eteričnog ulja, prazna kutija od 200 ml.

Priprema: Dobro promešajte pavlaku sa žumancetom, dodajte sok od krastavca i ulja. Na kraju dodajte alkohol. Sve dobro promešajte i sipajte u kutiju. Stavite u frižider da se malo zgusne.

OVDE saznajte kako da napravite prirodnu masku sa efektom fejsliftinga, a potrebni su vam samo limun i jogurt.

Rok trajanja takve kreme je 3 meseca. Kremu čuvajte u frižideru, dobro zatvorenu. Komadić folije ili mastan papir stavljen na otvor teglice i poklopac, stvaraju dovoljno dobru zaštitu za kremu.

Možete da dodate vitamine A, E (AD kapi), eterična ulja koja takođe podmlađuju kožu lica. Ako nemate alergiju na med – pola kašičice meda. Sve to dodajete pre nego što sipate alkohol u smesu.

Najbolja eterična ulja za ovu kremu su: pomorandža, jasmin, lavanda, ulje čajnog drveta – odlično je ako imate problematičnu kožu. Dodaje se samo nekoliko kapi.

Kojom dijetom možete da ispeglate stomak i bore pročitajte OVDE.

Savet: smanjujte ili povećavajte dozu sastojaka, formirajući kremu za svoj tip kože. Ako je koža masna – više alkohola, ako je suva – više pavlake i ulja. Ako želite da izbelite kožu – više soka od krastavca + sok od četvrtine limuna. Za "lifting" varijantu – kašiku soka od korena đumbira.

Kremu možete da koristite kao dnevnu ili noćnu varijantu. Tokom leta leta, bolje je da je koristite kao noćnu da alkohol ne bi, pod dejstvom sunca, ostavljao pigmentne fleke na licu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs