5 FRIZURA KOJE ĆE VAM ISTOG TRENA SKINUTI BAR 10 GODINA S LICA: Slavne dame ih obožavaju, a stilizuju se nikad lakše

Donosimo predlog za 5 frizura koje skidaju godine s lica u trenutku.

Nega
14:12h Autor:
5 FRIZURA KOJE ĆE VAM ISTOG TRENA SKINUTI BAR 10 GODINA S LICA: Slavne dame ih obožavaju, a stilizuju se nikad lakše
Frizure uz koje ćete izgledati mlađe, Foto: Profimedia

Ukoliko vam je dosadila frizura i spremni ste za promenu, zašto ne biste izabrali nešto što će u trenutku vratiti svežinu vašem licu i učiniti da izgledate modernije?

Dobra frizura je zlata vredna, a i ove sezone pored frizura koje ističu volumen, u fokusu su kratke, mladalačke i opuštenije frizure.

Zato, ne bi bilo loše da najpre odlučite da li ste spremni za "big chop", odnosno radikalnu promenu, ili za nešto suptilnije, a potom i da oaberete možda baš neku od ovih 5 frizura koje su ovog leta "must" u frizerskim salonima.

1. Morski talasi

Ima li šta lepše od duge talasaste kose, kao da ste tek izašli iz vode i pustili je da se osuši na vazduhu? Ukoliko je ovako nešto ono što vam se dopada, dobra stvar je da ih možete dobiti uz pomoć triple prese, ali i tako što ćete kosu jednostavno vezati u meke pletenice preko noći i učvrstiti sa malo pene. Postoji samo jedno pravilo ukoliko želite da talasima skinete godine sa lica - moraju da budu opušteni i razbarušeni, jer ćet krutim i suviše definisanim loknama postići potpuno suprotno.

kosa
foto: Instagram / negin_mirsalehi

2. Piksi

Ukoliko ste spremni za radikalnu promenu, piksi je idealno rešenje. Do sada su ga nosile brojne slavne ličnosti i ova frizura definitivno je godinama jedna od najpopularnijih. Stilizuje se gotovo instant, a iako asocira na dečačke frizure, piksi ipak nosi smeo i seksi pečat.

3. Stepenasta frizura

Stepenaste frizure se vraćaju na velika vrata nakon dužeg perioda ravnog šišanja. Wolf cut, shag i slične frizure samo su neki od predloga za dame koje su spremne na promenu, ali za one koji žele nešto suptilnije, dovoljno je da stepenuju pramenove oko lica i da tako dobiju više volumena i elegantniji stil.

Emili Ratajkovski
foto: Profimedia

4. Kratko i plavo

Plavuše su uvek u modi, još ako kombinujete ovu boju kose sa kratkom kosom, dobijate mladalačku frizuru koja ne moće da ostane neprimećeno.

Nevezano da li birate kratak pixie, ili bob, sa plavom kosom nema greške, a dokazano je da svetla kosa skida godine sa lica. Jedino što je potrebno je da izaberete nijansu koja će najbolje pristajati vašem tenu kako ne biste dobili suprotan efekat.

Kosa
foto: Printscreen/instagram

5. Kosa srednje dužine

Sa frizurom do ramena nikada nećete pogrešiti. Lako je možete pokupiti, vezati u rep ili messy punđu, urkasiti aksesoarima.

U modi su i dugi lobovi koji su ravno sečeni, a koje možete nositi ravno isfenirane ili samo blagi izlomljene za edgy look.

Ipak, ukoliko ne volite upotrebu fena i pegli, stepenasto ošišana kraća frizura može biti vaš spas, pogotovo ako imate prirodno kovrdžavu kosu, jer sve što je potrebno je da kosu gužvate prstima sa malo pene i spremni ste za polazak.

Dženifer Aniston
foto: Shutterstock

A u nastavku otkrijte kako možete napraviti talase bez korišćenja toplote:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

kosafrizure