Prirodna kupka

Prirodni tretman za jačanje noktiju: Treba vam samo limun, morska so i maslinovo ulje!

Ovaj tretman pomoći će da vaši nokti ostanu jaki i da se više ne listaju i ne pucaju
Nega
18:48h Autor:
Prirodni tretman za jačanje noktiju: Treba vam samo limun, morska so i maslinovo ulje!
Foto: Shutterstock

Slabi i krhki nokti su čest problem, ali uz ovaj jednostavan savet pomoći ćete svojim noktima da budu zdravi i čvrsti. Stručnjaci preporučuju ovaj efikasan recept za jačanje noktiju, koji pomaže već posle nekoliko tretmana.

Najjednostavniji način da se nokti ojačaju u kućnim uslovima jeste desetominutni tretman sa morskom solju, koji sadrži neophodan kompleks minerala za jačanje noktiju.

Za ovaj tretman potrebnovam je 200 ml tople vode, 2 supene kašike morske soli, kriška limuna i nekoliko kapi maslinovog ulja.

U manjoj posudi rastvorite so. Spustite vrhove prstiju u tu kupku i držate 10 minuta. Nakon toga, istrljajte nokte kriškom limuna i ostavite ih tako 5 munuta.

Trikove za savršen manikir pronađite OVDE.

So ojačava nokatnu ploču, a limun je odlično izbeljuje i usporava rast zanoktica.

Nakon 5 minuta isperite ruke toplom vodom i utrljajte u nokte maslinovo ulje, koje ih savršeno hidrira. Umesto maslinovog ulja možete koristiti i kremu za negu ruku.

Ako proceduru primenjujete pred spavanje, posle nanošenja kreme stavite na ruke pamučne rukavice, jer će to poboljšati prodiranje hranljivih materija u ploču nokta, a koža ruku će postati glatka i nežna.

Tretman ponavljajte svaki ili svaki drugi dan tokom 2 do 3 nedelje i rezultat neće izostati. Imaćete čvrste i zdrave nokte, koji se više neće listati i pucati.

Po potrebi, napravite pauzu od mesec dana i ponovite tretman.

A savete sa savršen pedikir pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs