ISPRAVKA: RIBLJE ULJE NE BRIŠE BORE

Ispravka! Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu objavljujući podatak da "riblje ulje briše bore". Naučne studije ovu tvrdnju NE POTVRĐUJU pa stoga ovakva informacija NIJE VERODOSTOJNA

Nega
20:00h Autor:
ISPRAVKA: RIBLJE ULJE NE BRIŠE BORE
Riblje ulje, Foto: Shutterstock

IZVINJAVAMO se čitaocima koje smo DOVELI U ZABLUDU tekstom u kojem se tvrdi da riblje ulje briše bore. Ovim putem želimo da DEMANTUJEMO tu činjenicu i ukažemo na to da tretmani "iz kućne radinosti" mogu pomoći kod malih linija na koži, a NIKAKO NE MOGU DA BRIŠU BORE, kako se navodi u članku na portalu Medical News Today objavljenom 14.05.2020. godine.

Postoje naučni dokazi da riblje ulje može imati pozitivno delovanje na zdravlje kože i pomoći u tretiranju određenih kožnih oboljenja, poput psorijaze i dermatitisa, ali uglavnom ako se konzumira a NE NANOSI NA KOŽU, prenosi sajt Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

Suplementi, Riblje ulje
foto: Shutterstock

IZVINJAVAMO SE čitaocima koje smo doveli u zabludu tvrdnjom da riblje ulje pomešano sa punomasnom pavlakom i limunovim sokom mogu pomoći u uklanjanju bora jer to NIJE ISTINA.

Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi tvrdi da mazanje limunovog soka na kožu može dovesti do ozbiljnog oštećenja kože, pa čak i do opekotina ukoliko je koža izložena suncu.

Još jednom želimo da se IZVINIMO čitaocima zbog objavljene fotografije koja je ilustrovala ovaj tekst a koja prikazuje lice sa borama i lice bez bora. Fotografiju smo preuzeli sa stranice Shutterstock i ona NIJE DOKAZ DA RIBLJE ULJE BRIŠE BORE, ona samo ilustruje tretman lica nakon korišćenja botoksa i ostalih tretmana ulepšavanja.

OVA FOTOGRAFIJA NIJE DOKAZ DA RIBLJE ULJE 'BRIŠE'BORE
OVA FOTOGRAFIJA NIJE DOKAZ DA RIBLJE ULJE "BRIŠE"BOREfoto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs