Laser je najbolji

Prednosti i mane različitih depilacija: Vosak je najbolniji, od epilatora urastaju dlačice!

Žene se masovno odlučuju za brijanje, jer je to najjeftinija metoda depilacije, dok je lasersko uklanjanje najefikasniji način za usporavanje rasta dlačica
Nega
18:28h Autor:
Prednosti i mane različitih depilacija: Vosak je najbolniji, od epilatora urastaju dlačice!
Foto: Shutterstok

Uklanjanje dlačica brijačem je najednostavnija i najjeftinija metoda, pa je zbog toga i praktikuje najveći broj žena. Ipak, ponekad treba napraviti pauzu, jer se svakim brijanjem skida površinski sloj kože.

Morate prestati da pravite ove greške u brijanju! Više pročitajte OVDE.

Vosak je, sa druge strane, prilično bolna metoda, ali dlačicama treba više vremena da ponovo izrastu, a nakon čupanja rastu nežnije i tanje dlake.

Mana depilacije voskom jeste to što je postupak komplikovan za kućnu upotrebu i vrlo bolan. Preduslov za depilaciju voskom jeste da dlačice budu duge najmanje pola centimetra, a kad se postigne željeno stanje, postupak treba ponavljati svakih tri do pet nedelja. Depilacija šećernom pastom je najstariji način uklanjanja dlačica.

- Pasta se nanosi suprotno od rasta dlake i brzim pokretom se uklanja sa kože u prirodnom smeru rasta dlake. Idealna dužina dlake je pet milimetara, a ako je duža, depilacija će biti bolnija. Ponavljajte je svake tri, četiri nedelje, a dva dana pre depilacije uradite piling - savetuje Dina Dražić, vlasnica salona lepote.

Ona dodaje i da depilacija šećernom pastom, zbog tehnike izvođenja, po pravilu traje duplo duže od depilacije voskom.

Sve o depilaciji šećernom pastom saznajte OVDE.

Sa druge strane, kreme za depilaciju su jedna od metoda uklanjanja dlačica koje smanjuju rizik od njihog urastanja, ali ih svakako testirajte pre upotrebe.

- Epilator je praktičan za kućnu depilaciju, a kvalitetan će omogućiti i do dve nedelje odmora od depilacije do ponovnog izrastanja dlačica. Da biste smirili kožu, nanesite gel od aloje vere ili ulje od čajevca - savetuje Dražić.

Ipak, najučinkovitiji način za usporavanje rasta dlačica jeste laserska epilacija.

Iako je lasersko uklanjanje dlaka skupo, ako ste uporni, možete drastično usporiti rast dlačica. Efekat zavisi od boje i debljine dlačica, kao i od dubine njihovog korena.

- IPL tehnologija je najnovija i bezbolna metoda trajnog uklanjanja dlačica, ali je jako skupa. Ubraja se u metodu fotoepilacije, odnosno uklanjanja dlačica pomoću svetla sličnog laseru. Postupak treba ponavljati svake dve, tri nedelje, ali između tretmana dlake se ne bi smele čupati, već brijati, kako biste sačuvali koren koji se uništava svetlom - objasnila je Dina.

Jedna od najčešćih posledica depilacije jeste urastanje dlaka. Česte su kod nepravilnog brijanja, korišćenja epilatora ili čupanja dlaka voskom. Ako upotrebljavate epilator, pre svake depilacije uradite blagi piling.

Kako da se otarasite uraslih dlačica jednom zauvek, pročitajte OVDE.

Česta nuspojava ove vrste uklanjanja dlaka jeste i crvenilo. Zato su preparati sa aloje verom i termalne vode sjajni saveznici, koji će ublažiti to stanje. Ako tretirate osetljivo područje poput pazuha, smirite kožu kockicom leda, a neposredno posle depilacije izbegavajte sunčanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs