NAJLEPŠA ŽENA OTKRILA KLJUČ MLADOLIKOG IZGLEDA: Ima 47 godina a zahvaljujući jednoj navici njeno lice izgleda puno mlađe

Šarliz Teron otkrila je zbog čega je njeno lice uvek blistavo i sveže. Glumica ima 47 godina, a izgleda vrlo mladoliko.

Nega
19:37h Autor:
NAJLEPŠA ŽENA OTKRILA KLJUČ MLADOLIKOG IZGLEDA: Ima 47 godina a zahvaljujući jednoj navici njeno lice izgleda puno mlađe
Foto: Profimedia

S godinama, koža lica se drastično menja. Pore postaju sve vidljivije, koža je suvlja, te zahteva posebnu negu i hidrataciju.

Proces starenja može biti znatno lakši uz male trikove.

Šarliz Teron često je u fokusu fotografa, kao i osvetljenja pred kojim se vidi svaka nepravilnost na koži. Kako glumački posao zahteva mnogo teške šminke, koža je željna odmora.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Glumica je jedno, otkrila trik koji joj pomaže da njeno lice uvek izgleda lepo i blistavo.

"Što sam starija, nosim manje pudera i takođe manje matiram lice. Iako smo osjetljivi na izgled i sjaj kože, ne želimo da on bude preteran, činjenica je da je bolje da lice lagano blista, mislim da nam to laska kako starimo", zaključila je Šarliz.

Inače, glumica je ove godine napunila 47 godina.

Šarliz Teron
foto: Shutterstock

Zapravo, sve ovo što je ona rekla ima smisla. Matirana koža izgledaće suvlje, a ukoliko se radi o starijoj koži, mat puder će je učiniti još starijom.

Iako je matirano lice ponekad zahvalno, činjenica je da s godinama koži ipak bolje pristaje malo prirodnog sjaja. Naime, s godinama se koža isušuje te može djelovati sivkasto. Manje sjaja znači i smanjena proizvodnja sebuma, a to su idealni uslovii za pojavu bora.

Lagana blistavost učiniće da koža izgleda mladoliko.

1 / 16 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs