Ne smete ih zanemariti

Lepa i negovana stopala: 6 trikova za savršen, kompletan pedikir!

Vaša stopala zaslužuju pažnju kao i drugi delovi tela, a pomoću ovih trikova, ona će dugo biti sveža, a kada obujete sandale bićete ponosni na njihovu lepotu
Nega
13:42h Autor:
Lepa i negovana stopala: 6 trikova za savršen, kompletan pedikir!
Foto: Shutterstock

Kada u toku vrelih letnjih dana pustite stopala da dišu i obujete svoje omiljene sandale, ono što nikako ne smete zaboraviti jeste izgled vaših stopala. Ispucale, suve pete i zapuštene nokte na nogama bacite u zaborav.

Pošto preko leta nema ništa lepše od negovanih stopala i noktiju, upakovanih u prelepe otvorene sandale, dovedite ih do savršenstva pomoću jednostavnih trikova i uživajte u njihovoj lepoti i izgledu.

Mirisna kupka

Za kućni pedikir trebaće vam eterično ulje, mirisna šumeća kupka, losion za masažu stopala i set za manikir. Ukoliko imate lak na noktima, prvo ga skinite, a zatim pripremite posudu sa što toplijom vodom, ubacite mirisnu bombu i par kapi eteričnog ulja, po mogućstvu od lavande, koje će omekšati tvrdu kožu na petama i ujedno opustiti vaša stopala.

Napravite sami melem za ispucale pete! Više pročitajte OVDE.

Piling za stopala

Nakon desetak minuta, nanesite piling smesu na stopala. Ona će vam pomoći u uklanjanju žuljeva ili najtvrdokornijih delova na koži. Imajte na umu da ovaj postupak morate ponavljati bar tri puta nedeljno kako biste omekšali naslage.

Osušite stopala i uzmite grickalicu

Tek sada su vaša stopala spremna za konkretnu intervenciju. Istrljajte stopala peškirom, sačekajte nekoliko minuta i uhvatite se grickalice. Nokte nemojte seći previše kratko kako ne bi došlo do urastanja. Aplikatorom uklonite preostale naslage prljavštine, pazeći pritom da ne idete preduboko kako ne biste oštetili živce. Dovoljno će biti da pređete ispod vrha nokta, obraćajući pažnju na uglove, ali nežno kako ne bi došlo do listanja noktiju.

Trikove za savršene nokte možete pronaći OVDE.

Masaža stopala

Ne izbegavajte masažu stopala, koliko god vam se činila suvišnom. Masaža podstiče cirkulaciju, opušta mišiće i ublažava bol. Koristite ulja za masažu na bazi mente, koja će dodatno podstaći cirkulaciju, a stopala će dugo zadržati svež miris. Masažu započnite od pete, pa se lagano penjite prema prstima, kružnim pokretima prelazite uzduž i popreko. Posvetite istu pažnju svakom stopalu.

Poliranje

Koristite turpiju sa različitim površinama. Za početak nokte ispolirajte grubom površinom i na kraju glatkim delom ispravite hrapave nepravilnosti. Turpijom za nokte najmanje deset puta pređite preko svakog nokta. Kako biste izbegli žutu boju na noktima, utrljajte bademovo ili maslinovo ulje u njih.

Kako se još možete rešiti žutih mrlja na noktima, saznajte OVDE.

Nanošenje laka za nokte

Pre nanošenja laka za nokte u omiljenoj boji, nokte premažite slojem baznog laka za zaštitu. Na ovaj način boja će ostati postojana i do nedelju dana. Budite spremne na sitne intervencije poput dodavanja laka na delove koji će vam u međuvremenu sigurno nestajati, jer leto u otvorenim sandalama i hodanje bosih nogu po kamenčićima neće maziti vaša stopala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs