SAZNAJTE VIŠE

OSUNČANI TEN JE NAJVAŽNIJA STAVKA: Tajne lepote Brazilki će zauvek promeniti vašu bjuti rutinu!

Svi znamo koliko su lepe i negovane. U čemu je trik?

Nega
Autor:
OSUNČANI TEN JE NAJVAŽNIJA STAVKA: Tajne lepote Brazilki će zauvek promeniti vašu bjuti rutinu!
Foto: Profimedia

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Poznato je da se Brazilke tuširaju do tri ili četiri puta dnevno, zahvaljujući vrlo visokim temperaturama u Brazilu. Sve to tuširanje može isušiti kožu, pa je hidratacija ključna. Obratite pažnju na hranljiva prirodna ulja poput kokosovog ili bademovog ulja, a ovog leta se odlučite i za mirisni puter za telo.

Govoreći o kokosovom ulju, od suštinskog značaja je i za kožu i kosu mnogih žena u Brazilu, zahvaljujući svojim hranljivim i zaštitnim svojstvima. Maska za kosu od kokosovog ulja ne samo da daje neverovatan sjaj, već i popravlja oštećenja izazvana suncem, morem i toplotom, dok istovremeno pomaže u zaštiti od pucanja i lomljenja. Pomešajte ga sa malo braon šećera i dobili ste najbolji, a i najukusniji, kokosov piling za telo koji možete da koristite od glave do pete.

Ne zaboravite kremu za oči

Koža oko očiju je najnežnija na vašem licu, ali često zaboravljamo da je dodatno negujemo. Brazilke, međutim, obožavaju specijalizovane kreme za oči i maske za negu kože koje pomažu da se koža zategne, krv da procirkuliše i da se spreče fine bore. Manekenka Victoria’s Secreta Lais Ribeiro kaže da voli da drema sa maskom za oči od krastavca, dok je Adrijana Lima otkrila da se okreće ulju argana ili ulju vitamina E.

Adrijana Lima
foto: Profimedia

Uvek koristite SPF

Čak i ako se ne šepurite po pesku plaže Kopakabana, SPF je i dalje neophodan za negu kože – čak i tokom sivkastog tmurnog dana u Srbiji. Brazilke su možda kraljice sjajne kože kojoj svi težimo, ali se ne plaše svakodnevnog nanošenja krema sa zaštitnim faktorom, a mi smo čak pisali i o puderima sa SPF-om koje morate da probate ovo leto. A, ako vas ne interesuje šminka sa zaštitnim faktorom ili jednostavno ne želite da se odreknete nekog svog omiljenog pudera, ne zaboravite prethodno da namažete lice kremom sa SPF-om.

Ne plaše se fejka

U kom smilu? Pa, Brazilke nemaju frku od toga da lažiraju svoj ten ako treba. Nemojte uništavati svoju kožu preteranim sunčanjem ili solarijumom da bi izgledalo kao da ste odmarali na plaži Kopakabana, umesto toga lažirajte bronzani ten i uložite u neki dobar prirodni losion za samopotamnjivanje. Ali, pazite kako ga koristite da ne budete flekavi kao dalmatinac.

Šminka je ugladnom prirodna dnevna varijanta

Zamislite Žizel, Adrijanu, Alesandru i bronzani, sjajan luk svakog modela koji je ikada imao krila. Sudeći po Viktorijinim Anđelima, ženama u Brazilu je šminka izuzetno važna, ali rezultat nikada nije napadan i previše očigledan. Osim toga, postoji i određeni stepen udobnosti u odlasku negde bez lica punog šminke – za to mogu zahvaliti svojim borbenim rutinama nege kože. I Alesandru Ambroziju i Izabeli Fontanu su viđali u brojnim prilikama, i svaki put su imale savršeno čist ten bez šminke i dugu kosu koja je skupljena u punđu. Potpuno opušteno.

Zbog toga verovatno nećete uočiti dramatično zatamnjene usne ili preterano rumene jagodice. Umesto toga, bronzani, ujednačeni ten, osenčeni kapci, crne trepavice i možda malo hajlajtera za nagoveštaj jagodica.

Noktima se posvećuje posebna pažnja

Pored redovnih frizerskih termina u salonu, nedeljni manikir i pedikir su sveta rutina. I tamo su, kao i ovide, saloni iza svakog ugla, i bez obzira na socioekonomski status, norma je imati lepe i negovane nokte – crvene i druge živopisne nijanse su obično najpopularnije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs