Prirodni lek

Pivo u službi lepote: Bori se protiv akni, čini kožu blistavom i daje kosi sjaj!

Ovo penušavo piće neverovatno doprinosi vašoj lepoti, a pomaže čak i u borbi protiv bora
Nega
20:06h Autor:
Pivo u službi lepote: Bori se protiv akni, čini kožu blistavom i daje kosi sjaj!
Foto: Thinkstock

Pivo osim što spada u najomiljenija letnja alkoholna pića, ali ono je i više od toga – može vam pomoći i da izgledate bolje.

Predstavljamo vam par načina na koje vam ovo popularno, penušavo piće može pomoći da izgledate odlično.

Bori se protiv bora

Kvasac koji se koristi u proizvodnji piva ima neočekivanu moć ulepšavanja. Na listi sastojaka većine krema protiv bora naći ćete ga pod nazivom adenozin trifosfat (adenosine triphosphate). Pomenuti sastojak veoma je efikasan kod “peglanja” bora.

Kako da napravite lizalicu sa ukusom piva, saznajte OVDE.

Bori se protiv akni

Sedimenti piva (pivski kvasac) mogu pomoći u slučajevima akni usporavanjem proizvodnje sebuma i eliminisanjem bakterija koje uzrokuju stvaranje akni. Ovaj glavni sastojak piva poznat je i kao odlično sredstvo u održavanju pH ravnoteže kože na optimalnom nivou.

Blistava koža

Kada se nanosi površinski, pivo može očistiti ten, izlečiti perutanje kože i učiniti kožu glatkom i to sve zahvaljujući pantotenskoj kiselini i vitaminima koje sadrži.

OVDE saznajte kako sprečiti rak pomoću piva.

Omekšava pete

Vitamini B kompleksa, minerali i kvasac koje pivo sadrži mogu omekšati zadebljanja na petama. U ove svrhe najbolje je upotrebljavati tamnije varijante, jer one sadrže više antioksidanata, hranljivih materija i proteina koji pomažu da “posao” na petama što lakše obavite.

Daje kosi sjaj

Pored B vitamina, proteini koji se nalaze u sladu i hmelju pomažu u obnavljanju oštećene kose pa joj mogu dodati volumen. U međuvremenu, maltoza i saharoza u ovom popularnom piću daju kosi predivan sjaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs