NEZAMENJIV U NEZI

NAKON 30. ON JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ: Ovaj vitamin je ključan, ukoliko želite svežu, negovanu i mladoliku kožu!

Nega kože razlikuje se, tvrde stručnjaci, pre i nakon tridesete godine.

Nega
19:43h Autor:
NAKON 30. ON JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ: Ovaj vitamin je ključan, ukoliko želite svežu, negovanu i mladoliku kožu!
Foto: Profimedia

Upravo iz tog razloga je veoma važno da znate šta je vašoj koži potrbeno u kojoj starosnoj dobi i koje navike u nezi bi trebalo da primenjujete, kako bi prolongirali starenje kože i nastanak bora.

Bjuti rituali i navike vezane za negu kože razlikuju se od tipa kože i starosne dobi. Nisu sve kreme, losioni, fluidi i serumi jednako primenjivi i delotvorni, a i potrebni u svim godinama.

Nakon 30. godine za većinu žena počinje period potrage za idealnim setom proizvoda za negu, krema i seruma koje umanjuju tragove starenja, ali ujedno i hrane i hidriraju lice. Sastojak svih proizvoda za kožu, nakon 30.godine, a ukoliko želite da vaša koža sija, bude manje umorna i bez bora - bez daljnjeg je vitamin C!

Upoznajući se sa blagodatima vitamina C, ubrzo je postao neizostavan deo svakodnevne bjuti rutine nege mnogih žena.

Zašto vitamin C?

Nedostatak C vitamina u koži uzrokuje dehidrataciju i pojavu bora. Vitamin C je esencijalan u nezi lica nakon 30. godine jer proizvodi kolagen koji održava kožu čvrstom i zategnutom, a samim tim i mladolikom.

Takođe, ima važnu ulogu u sposobnosti kože da se zaštiti od gubitka vode. Zato će tokom korišćenja preparata sa prisustvom vitamina C koža postati sjajnija i svežija, bez tragova umora.

Naravno, kao i sve proizvede za negu, preparat treba prilagoditi tipu kože. Ukoliko se pravilno koristi, efekti će vrlo brzo biti vidljivi, a kako kažu dermatolozi - najbolji rezultati postižu se kombinovanjem seruma i kreme. Pored toga, obratite pažnju da ga ne kombinujete sa svim sastojcima, kao što je na primer niacinamid, a za potpuni učinak pronađite proizvod koji sadrži kombinaciju vitamina npr. B, C i E.

Damama mlađim od 35 godina preporučuje se blaga krema koja obezbeđuje celodnevnu ili celonoćnu hidrataciju, dok bi starije trebalo da koriste one za revitalizaciju i učvršćivanje kože.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs