RECEPT U KOJI SE JAPANKE KUNU

U OVOME JE TAJNA SAVRŠENE KOŽE: Zašto Japanke peru lice 10 minuta i zbog čega bismo mi to trebale povremeno da radimo!

Japanke važe za žene sa najčistijom kožom, i žene koje najsporije stare. Evo zašto je to tako, između ostalog.

Nega
Autor:
U OVOME JE TAJNA SAVRŠENE KOŽE: Zašto Japanke peru lice 10 minuta i zbog čega bismo mi to trebale povremeno da radimo!
Foto: Shutterstock

Japanke su izmislili sopstvene rituale čišćenja kako bi uklonile probleme s kožom i učinile svoju kožu zdravom, besprekorno čistom i mladom.

Prema njihovom iskustvu, ova metoda osigurati će blistavu i hidriranu kožu lica.

Japanke posvećuju 10 minuta pranju lica i evo zašto bismo i mi to trebale da učinimo.

Azijati veruju da je čišćenje najvažniji deo nege kože jer je temelj zdrave kože. Ako koža nije pravilno očišćena, bilo koji proizvodi koji se na nju nanose neće raditi. Za optimalane rezultate zdrave kože treba slediti određene korake za čišćenje lica.

To se postiže metodom čišćenja u 3 koraka koja traje 10 minuta. Prema njihovim rečima, najbolji način za pranje lica je korišćenje metode čišćenja 4-2-4. Zanimljivo u vezi s ovom metodom čišćenja je da kada završite, ne samo da lice izgleda blistavo, već imate i osećaj da je vaša koža duboko hidrirana.

Sledeći tri koraka za čišćenje lica oporaviće kožu i isterati toksine.

Za postizanje zdrave, čiste kože potrebno je odvojiti vreme, a Japanci su stvorili sopstveni ritual kako izgledati besprekorno i rešiti se kožnih problema. Tehnika traje 10 minuta i ima 3 ključna koraka zbog kojih lice može zasjati. Mnoge Japanke imaju metodu čišćenja lica 4-2-4. To je metoda čišćenja lica podeljena u faze koje traju određeno vreme. Postupak glasi ovako:

Započnite čišćenjem uljem 4 minute. Tek nakon toga možete koristiti sredstvo (gel, pena) za čišćenje 2 minute.

I poslednji korak je ispiranje koje traje 4 minuta. Stručnjaci kažu da ako koristite ovu metodu čišćenja, ne treba to raditi ujutro, kada se dovoljno samo umiti, već samo uveče, kada se koža nakupi prljavštine i toksina. Osim toga, ne morate to raditi svaki dan. Dovoljno je 3-4 puta nedeljno.

Evo kako ritual funkcioniše:

Prva 4 minuta: uljana faza

Uljana faza ima za cilj da poboljša cirkulaciju tako što masirate kožu toekom 4 minuta. Takođe, omekšava taj gornji sloj i pomažete u otpuštanju začepljenih pora. Ključno je odabrati pravo ulje koje vam može biti pogodno za lice.

Na primer, ulje jojobe upije se u kožu. Bolje je koristiti ricinusovo ulje koje pomaže u premeštanju stagnacije i izvlačenju toksina. Budite oprezne s masiranjem kože, ako imate bilo kakve traume, povrede ili kontraindikacije.

Druge 2 minute: faza čišćenja kremom

Nakon masaže lica, nanesite malo sredstva za čišćenje na vrh ulja. Stručnjaci kažu da više vole sredstva za čišćenje u obliku kreme umesto pene ili gela jer ne isušuju kožu toliko, ali to zavisi od vašeg tipa kože. Očistite lice 2 minuta nežnim pokretima kako ne bi naštetili licu.

Treća 4 minuta: faza ispiranja

Započnite s toplom vodom 2 minuta, a zatim završi hladnom još 2 minuta. Topla voda može vam pomoći da isperete višak ulja s kože i povećati protok krvi na površini. Hladna voda može pomoći u sužavanju pora. Ova tehnika pomaže u hidrataciji kože, tako da će nakon postupka vaše lice izgledati sjajno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs