SAZNAJTE

9 TRIKOVA ZA GUŠĆU I BUJNIJU KOSU: Niste ni sanjali da može ovako da izgleda!

Kosa puna volumena uz par sjanih trikova

Nega
17:05h Autor:
9 TRIKOVA ZA GUŠĆU I BUJNIJU KOSU: Niste ni sanjali da može ovako da izgleda!
Foto: Shutterstock

Negovana gusta kosa, puna volumena uvek je lep prizor. Ali, činjenica je da nismo svi imali jednako sreće kada se delila gustina. Srećom, u današnjem svetu za mnoge probleme postoji i rešenje, pa tako postoje i trikovi pomoću kojih kosa može izgledati gušće nego što ona to zapravo jeste.

Mi smo u nastavku izdvojili deo savjeta koji bi vam mogli pomoći da vaša kosa bude ona koja će svojim izgledom privlačiti poglede prolaznika.

1. ŠIŠANJE JE VAŽNO

Postoje neke fizure zahvaljujući kojima kosa izgleda gušće. Najbolju opciju za sebe izaberite u dogovoru s frizerkom. Jedna fizura koju ćemo mi istaći je svemogući bob i to onaj dužine do brade. Ako želite da vaša kosa izgleda gušće, najbolja opcija je bob koji je napred nešto duži, a od pozadi kraći.

Što je kosa duža ona je i teža. Kada je kraća vašem frizeru je puno lakše postići toliko željeni volumen. Osim toga, bob je uvek šik izbor. Dobra opcija je i lob, kao i neke druge frizure, ali, kao što smo već napisali, najbolju opciju za vas znati će vaša frizerka.

2. NOSITE DUBOKI RAZDELJAK NA STRANU

Naravno, razdeljak možete nositi gde god vama najviše odgovara, ali način na koji ćete pomoću razdeljka dobiti na volumenu i kosu barem prividno učiniti gušćom je taj da napravite duboki, pomalo dramatični razdeljak na stranu i to tako da gotovo celu kosu prebacite na jednu stranu. Tako ćete stvoriti iluziju da vam je kosa gušća nego što ona to je.

3. KORISTITE ŠAMPONE I REGENERATORE KOJI SU NAMENJENI ZA POSTIZANJE VOLUMENA

Ovi šamponi i regeneratori napravljeni su da vam pomognu na putu do volumena, odnosno da vaša kosa izgleda gušće. Bitno je samo da regenerator ne nanosite na cijelu kosu nego na njezine vrhove.

4. U RUTINU UBACITE SUVI ŠAMPON I MUS ZA KOSU

Osim što može biti pomoćnik čak i prilikom stiliziranja, suvi šampon pomoći će vam da kosu ne mučite prečestim pranjem jer ima moć upijanja masnoće s korena.

S druge strane, pravilna upotreba mus za kosu pomoći će vam da kosa izgleda gušće. Ako ste u mogućnosti, nanesite mus na mokru kosu i pustite je da se osuši na zraku.

5. UMESTO KLASIČNOG PEŠKIRA KORISTITE TURBANE NAMENJENE ZA SUŠENJE KOSE

Nakon što se kosu oprali šamponom i nanijeli regenerator, pokušajte izbjeći umatanje kose u klasični ručnik jer će te na taj način smanjiti mogućnost postizanja željenog olumena. Umjesto toga, koristite turbane koji su namijenjeni za tu svrhu.

6. PROMENITE METODU FENIRANJA

Sušenje kose fenom jednostavan je posao - međutim, ako želite da nakon feniranja vaša kosa izgleda gušće, promenite osnovnu metodu. Konkretno, umesto da sušite kosu fenom ravno prema dole, pomoću okrugle četke sušite kosu tako da je povlačite pod pravim uglom u odnosu na vašu glavu.

7. NAPRAVITE PRAMENOVE

Ako bojate kosu i želite da izgleda gušće, razmislite o ubacivanju pramenova koji kosi daju dodatnu dimenziju. Postoji celi niz tehnika koje možete odabrati, a najbolju za vas izaberite u dogovoru s frizerom.

8. NEKA VAM TALASI POSTANU NAJBOLJI PRIJATELJI

Ako postoji savršena frizura koja će stvoriti dojam gušće kose, onda su to valovi. Vi samo trebate odabrati opciju koja vam više odgovara - ležernije valove ili kasične uvojke. U svakom slučaju, valovi su ti koji će stvoriti iluziju gušće, punije kose, a radi se i o savršenoj frizuri za svaku prigodu.

9. KORISTITE ZAŠTITU OD VRUĆINE

Korištenje sušila, pegle za kosu, uvijača... potencijalno može oštetiti kosu. Zato obavezno koristite sredstva koja štite kosu i pružaju joj zaštitu od topline. Nanesite ih na vlažnu kosu pre oblikovanja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs