Lepotice i u poznim godinama

4 NAVIKE ŽENA SA ORJENTA: Zbog ovog one lepo i dostojanstveno stare!

One imaju zdravu i negovanu kosu, lice čisto, a telo bez viška oko struka. Genetika ima veliku ulogu, ali i ove 4 navike

Nega
09:23h Autor:
4 NAVIKE ŽENA SA ORJENTA: Zbog ovog one lepo i dostojanstveno stare!
Foto: Shutterstock

Ako želite da starite dostojanstveno, u svoju rutinu uvrstite i ove 4 navike:

1. 36 krugova oko pupka

Žene sa Istoka svako jutro započnu masažom stomaka. Desnom rukom, vrhovima prstiju masirajte stomak, kružnim pokretima oko pupka, u smeru kazaljke na satu. A zatim obrnuto. Ukupno napravite 36 puta u jednom i 36 puta u drugom smeru, piše Stil.kurir.rs

Ovo doprinosi bržem pražnjenju creva odmah u jutarnjim satima.

2. "Gumica" za bore

Dobro zagrejanim prstima nežno prelazite po licu. Ako možete, dobro je da koristite i neko ulje. Prolazite od dole ka gore, zatim od centra lica ka ivicama. Prelazite samo u jednom pravcu, neka vrhovi vaših prstiju budu gumica za bore. Ova masaža neka traje 5 minuta.

3. Umesto češlja, prsti

Svako veče ili jutro, kako vam je volja, češljajte kosu prstima. Jednostavno lagano masirajte vlasište sopstvenim prstima jer će to rasporediti sebum po celoj dužini dlake, smanjujući njeno oštećenje. Kada su velike vrućine ili kada je zima, kosu zaštitite od sunca i vetra sa maramom ili kapom.

4. Detoksikacija u kadi

Žene sa Istoka obožavaju hamam, jer u njemu se težina lakše gubi. Zagrevanjem tela, tope se masne naslage. Međutim, žene sa Istoka u hamam ulaze sa rukavicama za masažu kojim vrše drenažu kože. Zahvaljujući tome rad lojnih žlezda se noramlizuje, pore se čiste, koža postaje meka i glatka bez nabora. Uradite sve što i one, ali ako nemate hamam ili saunu u blizini, napravite vruću kupku i ugodite sebi. Posle se istuširajte prohladnom vodom, a onda kožu namažite mlekom za telo.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs