NEGA KOSE

OVU MASKU ZA FARBANU KOSU MORATE DA ISPROBATE: Pravi se od 2 sastojka, vraća sjaj i sprečava da boja izbledi! (RECEPT)

Pravi se lako, a rezultati su odlični

Nega
Autor:
OVU MASKU ZA FARBANU KOSU MORATE DA ISPROBATE: Pravi se od 2 sastojka, vraća sjaj i sprečava da boja izbledi! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Zbog farbanja kosa postaje suva, beživotna i bez sjaja. Osim toga, upotreba fena, pegle ili figara dodatno uništava vlasi.

Frizeri savetuju da bar jednom nedeljno koristite pakovanje za kosu. Kada je kosa hidrirana, izgleda lepše, ali i boja se duže zadržava. Umesto da novac trošite na kupovne maske, napravite same domaći regenerator koji će je dubinski negovati i vratiti joj "život". Pronašli smo recept za jednu, vrlo efikasnu masku.

Sastojci:

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Dodajte kokosovo ulje i jaje u posudu i pomešajte. Nanesite ravnomerno na vlažnu ili suvu kosu i ostavite 15-20 minuta da deluje, pa isperite.

Evo zašto je ova maska toliko dobra za kosu:

Jaja su bogat izvor vitamina za kosu, a najviše A, D i E. Pored vitamina, tu su proteini i masne kiseline. Proteini su gradivni element kose i maska od jaja će oporavizi dlaku koja je postala krhka i suva. Masne kiseline su odlične za suvu kosu jer vraćaju kosi sjaj i pomažu joj da zadrži vlažnost.

Prednost kokosovog ulja za suvu kosu leži u laurinskoj kiselini koja prodire duboko u kosu, što je ključno za hidrataciju, oporavak i uklanjanje suvoće kose.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs