Sve o tamnjenju bez sunca

Kako da pravilno nanesete kremu za samopotamnjivanje

Losioni, kreme i sprejevi za samopotamnjivanje su pravi hit, posebno ukoliko želite da izgledate bolje i aktraktivnije za neku određenu priliku
Nega
19:30h
Kako da pravilno nanesete kremu za samopotamnjivanje

Nakon mnogobrojnih i višegodišnjih apela zdravstvenih organizacija o štetnosti sunčanja, kreme, losioni i sprejevi za samotamnjenje kože su doživeli svoju ekspanziju. Oni vam omogućavaju preplanuo ten tokom čitave godine, a da li ćete potamneti kožu u salonu ili kod kuće, stvar je izbora i naravno finansija.

Airbrushing je tehnika koja se sprovodi po salonima. Upotrebljava se prskalica kojom se preparat nanosi na celo telo ili pojedine delove, od čega i zavisi cena ove usluge. Pravilo je da boja traje oko nedelju dana, mada su iskustva različita. Ova iskustva zavise od salona i od spreja koji koriste, te je najbolje da se konsultujete sa poznanicima o tome koji saloni su prihvatljivi, a kojih se treba kloniti, jer cena airbrushing-a nije naivna.

Kada je kućno tamnjenje u pitanju, pravilo je da najpre nađete proizvod koji odgovara vašoj koži. Iako se često vodimo time da su skljuplji proizvodi bolji, to u praksi nije slučaj. Sledeće na šta morate da obratite pažnju je samo nanošenje, koje često rezultira neprivlačnim flekama. Potrebno je da cirkularno masirate površine na koje nanosite proizvod za tamnjenje, da se ne oblačite prerano, a ukoliko vam je lakše, možete se poslužiti lasteks rukavicama, kojima ćete ravnomernije naneti losion ili kremu za potamljivanje.

Nakon kućnog samopotanjivanja važno je da dlanove operete dobro, kako ne bi ostale narandžaste fleke. Pojedini delovi tela, poput kolena i laktova su već tamniji, te na njih nanesite proizvod za tamnjenje, a zatim obično mleko za telo. Kako lice i vrat lako tamne, na njih nanesite manji sloj odabranog proizvoda.

Ukoliko, ipak, ne dobijate željene rezultate, proverite da li je vašoj koži neophodan piling. Kako se radi o boji za kožu, moguće su fleke na svetloj odeći, a piling je neophodan i kada vaša boja počne da se ljušti neravnomerno. Potrebno je naglasiti da sva sredstva imaju specifičan miris, koji nekima neće odgovarati. Ipak, u poređenju sa solarijumom i sunčanjem, preparati za samopotamnjivanje su najbezbedniji put do suncem okupane kože.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs