Saveti

Akne i nečistoće sa masnog lica uklonila sam hidrogenom: Evo kako sam to uradila!

Podeliću sa vama tri saveta za negu kože lica koji su meni pomogli

Nega
10:41h Autor:
Akne i nečistoće sa masnog lica uklonila sam hidrogenom: Evo kako sam to uradila!
Foto: Shutterstock

Godinama sam koristila kreme za negu lica, naravno one koje usporavaju starost. I zaista nisam dobila bore, ali sam zato dobila akne. Uvidela sam da nega kože lica, koja prija mnogim ženama, meni ne prija, pa sam odlučila da promenim nešto u nezi.

Tako sam počela sa pilingom kože morskom solju. Uzmem malo morske soli i tople vode i napravim pastu koju utrljam u lice, isperem i to je to. Mojoj masnoj koži ovaj piling je prijao, ali to ne bih savetovala ženama sa suvom kožom.

Ženama koje imaju masnu kožu i edem, ne savetujem korišćenje masnih krema, one će samo dodatno zapušiti pore, dok će lice izgledati otečeno i crveno.

Povremeno obrišite lice sa vodonik - peroksidom. Ovo ne zamenjuje gel za pranje lica, ali kao dodatni alat za čišćenje kože lica je savršen. Na tupfer nakapajte malo 3% rastvora hidrogena i prebrišite lice, ali izbegavajte obrve i trepavice. Hidrogen neće isušiti ili oštetiti kožu lica, ali će posvetliti pege i tamne staračke mrlje na licu. Koža će biti čista i svetla, meka i zategnuta.

Naravno, cilj je da se ne preteruje sa ovim proizvodima, nego da se koriste samo povremeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs