VAŽAN SASTOJAK

Sprečite da koža postane suva i gruba: Ovaj sastojak je ključan za negu kože u zimskom periodu!

Bez dovoljno vlage, koža je najčešće neprijatno zategnuta, suva, hrapava ili se ljušti i puca, što stvara nelagodnost i otežava nanošenje šminke.

Nega
Autor:
Sprečite da koža postane suva i gruba: Ovaj sastojak je ključan za negu kože u zimskom periodu!
Foto: Profimedia

Bilo da suvu kožu imate samo zimi ili je ona dehidrirana tokom cele godine, trebalo bi da koristite kozmetičke proizvode sa snažnim hidratantnim sastojcima. Pored hijaluronske kiseline i ceramida, izuzetno važan je i glicerin.

To je ovlaživač koji pomaže zadržavanju vlage i povlači vodu iz dubljih slojeva kože ka površini. Pored toga, glicerin privlači vlagu iz vazduha u gornji sloj kože i zadržava je tamo.

Glicerin je jedan od nekoliko hidratantnih sastojaka koji imaju dugotrajni efekat (prevazilazi vreme primene i apsorpcije). On pomaže u poboljšanju funkcije akvaporina u koži, povećavajući vlažnost tkiva. Akvaporini su proteini koji pomažu u održavanju protoka osnovnih hidratantnih supstanci (poput vode) do spoljnih slojeva kože. Redovni protok je ključan za hidrataciju kože, posebno zimi.

Sprečite da koža postane suva i gruba

Glicerin je pogodan za sve tipove kože i uobičajen je sastojak hidratantnih krema, posebno onih za osetljivu kožu sklonu ekcemima ili rozacei. Uprkos tome što je to intenzivni hidratator, vrlo je lagan i nećete osećati težinu kada ga nanesete. Nije komedogen, pa neće zapušiti pore, ni dovesti do nastanka akni.

Pored toga što se koristi u hidratantnim kremama, glicerin je čest sastojak sredstava za čišćenje lica jer sprečava isušivanja kože i čuva njenu zaštitnu barijeru. Glicerinski balzam neguje suvu i ispucalu kožu, bilo da su to usne, laktovi, zanoktice ili neki drugi deo tela. Glicerin se može pronaći i u preparatima za zaštitu od UV zračenja, kada u kombinaciji sa drugim sastojcima štiti epitel od štetnog zračenja.

Proizvode na bazi glicerina možete koristiti svakodnevno, a kad je vazduh suv ili hladan, to možete činiti i više puta dnevno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs