ISPROBAJTE IH, NEĆETE ZAŽALITI

Moćni borci protiv svih nepravilnosti: Maske od kurkume su nešto najbolje što možete priuštiti svojoj koži!(RECEPTI)

Kurkuma spada u jedan od najzdravijih sastojaka na Planeti, a učiniće čuda i za vašu kožu.

Nega
Autor:
Moćni borci protiv svih nepravilnosti: Maske od kurkume su nešto najbolje što možete priuštiti svojoj koži!(RECEPTI)
Foto: Shutterstock

Kurkuma je u proteklih nekoliko godina počela da se koristi i van kuhinje. Drugi način korišćenja je u tretmanima lepote. Ukoliko želite zdravu kožu i kosu, svratite do prodavnice zdrave hrane i kupite ovaj magični prah.

Aktivno jedinjenje u kurkumi se naziva kurkumin, i predstavlja žuti pigment koji je pun antibakterijskih i antiinflamatornih svojstava. Kada se nanese na kožu, ovaj moćni prah bori se protiv bakterija kako bi eliminisao i sprečio akne, crvenilo i mitisere, a smanjuje pojavu ožiljaka od akni i tamnih mrlja koje su izazvane hiperpigmentacijom.

Ove maske za lice služe za izlečenje mnoštva problema uključujući i akne, ali se više usredsređuju na iskorenjivanje ožiljaka akni i tamnih mrlja.

Maska od kurkume i limuna

  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičica sveže isceđenog limunovog soka

Sastavite i mešajte sve dok se ne ukombinuju u glatku masu. Nanesite na čisto lice i pustite da stoji 15-20 minuta. Isperite toplom vodom i osušite.

Zašto deluje: Limun ima moćne adstringentne osobine - smanjuje pore i leči tamne mrlje na licu. Kurkuma radi na sprečavanju proizvodnje viška(sebuma) ulja i nastajanja novih akni.

Maska kurkume i aloe vera gela

  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašika aloe vera gela

Pomešajte gel i kurkumu i dodajte malo vode. Mešajte sve dok se maska pretvori u glatku pastu. Nanesite na čisto lice i vrat i ostavite 20 minuta. Isperite i osušite.

Zašto radi: Aloe vera ima moćne umirujuće osobine, čime se smanjuje očiglednost ožiljaka i tamnih tačaka.

Maska od kurkume i mleka

  • 1 kašičica kurkume
  • mleko

U činiju dodajte 1 kašičicu kurkume i dodajte dovoljno mleka kako biste napravili glatku pastu. Nanesite na čisto lice i vrat ostavite 15-20 minuta. Isperite i osušite.

Zašto deluje: Mlečna kiselina u mleku ispira mrtve ćelije kože, otkriva mekšu kožu, i vremenom se oslobađa ožiljaka i tamnih tačaka.

Napomena:

Kurkuma ima zaista jak žuti pigment, pa pazite da ne isflekate odeću, jer se fleke jako teško uklanjaju.

(Stil.kurir.rs/Infobit.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs