Lepota

Mali trikovi za negovanje koje praktikuju holivudske zvezde!

One paze šta jedu, piju dosta vode, vežbaju i neguju što prirodniji izgled i to im odlično polazi za rukom
Nega
22:42h Autor:
Mali trikovi za negovanje koje praktikuju holivudske zvezde!
Foto: AP

Holivudske zvezde poput Salme Hajek, Kejt Blančet, Dženifer Aniston i Dženifer Lopez sajno izgledaju u svojoj 40. godini, većina bolje nego u svojim dvadesetim. U čemu je tajna njihove vanvremenske lepote? Naime sve one drže se nekih pravila nege, šminkanja i ishrane koja bi svi trebali poštovati.

Koriste nude, gotovo neprimetnu šminku

Kako koža stari, suši se i izgleda manje privlačno nego s dvadeset, te kremaste formule pudera i tonera postaju najvažnije.

“Fokusiramo se na to da koža Kejt Blančet izgleda elegantno i polirano”, kaže šminkerka Doti koji šminka glumicu Kejt Blančet.

Potrebno je pogoditi pravu nijansu i pametnim šminkanjem osvetleti lice. Ipak, s puderom, bilo tečnim, bilo kamenim, ne treba preterivati jer se može smestiti unutar bora naglašavajući ih i onda možete izgledati starije.

Izuzetno paze na ishranu

Glumice jedu samo kvalitetnu hranu, a ne onu industrijski prerađenu. Tajnu svoje zdrave ishrane otkrila je i glumica Dženifer Aniston.

“Treba jesti voće, povrće i proteine s manje masnoća, manje pržene hrane te piti puno vode”, otkrila je glumica, dodajući da je njen prirodni lek za lepu kožu i kosu - matična mleč.

Samo kašičica matičnog mleča dnevno pomoći će, ali se pre uzimanja svakako treba savetovati s doktorom.

Nisu skratile kosu

Uverenje da kosu s godinama trebate skratiti nije tačno. Frizer Dženifer Lopez, Oribe kaže kako je ona pre imala kraću kosu.

“Kako starite, važno je zadržati mekoću kose i dužinu koja će uokviriti lice”, rekao je Oribe.

Rade pilinge

Dobri geni pomažu, ali isto tako i dobar piling s vremena na vreme.

"Tri puta nedeljno uradite piling tela da biste imali stvarno čistu kožu”, rekla je Dženifer Aniston.

Isti savet nudi i Sandra Bulok, glumica koja nežnim pilinzima odstranjuje mrtve ćelije kože.

Rade vežbe snage

Dobre su za telo, ali i izvrsne za kožu. “Vežbe snage čine kožu napetom”, kaže Ramona Braganca, lični trener koja je radila i s Hale Beri.

Malo su posvetlele kosu

Vlasnica salona i stručnjak za farbanje Rita Hazan, koja je radila s Dženifer Lopez, kaže da kosu treba posvijetlili nekoliko tonova, što će koži dati poseban sjaj i pigment pa nećete izgledati “isprano”.

“Kada sam prvi put susrela Dženifer, kosa joj je bila tamnija. Htela sam da joj dam nešto drugo i posvetlela sam je u boju meda”, rekla je Hazan – “Ono što će vas u trenutku učiniti mlađim je bojanje kose u onu boju koju ste imali kao dete. To će utopliti vašu put i dati vam instant mladoliki izgled', kaže ona.

Nanose maske

Za glatku, sjajnu i mladalačku kožu i kosu zvezde s vremena na vreme nanose hranjive maske koje drže od 10 do 15 minuta. Maske poboljšavaju cirkulaciju i hrane kožu.

Imaju jednostavne frizure

Pravi primer je Dženifer Aniston s jednostavnom frizurom, a kosu voli da suši na prirodno, bez fena. “Komplikovane frizure čine da žena izgleda starije”, kaže frizer Kris Mekmilan, dodajući kako Dženifer ponekad koristi samo šampon i regenerator te ne stavlja nikakve dodatne proizvode za stilizovanje.

Uzimaju pauze

Izvor mladosti nije stalan boravak u teretani i nikako nije dobro preterati s vežbanjem. Tajna je i u dobrom odmoru. Hale Beri pokušava da svaku noć spava osam sati, a telu je potreban taj odmor da ne bi izgledalo starije.

Dodaju volumen obrvama

Volumen dlaka je svojevrstan znak mladosti, bilo da se radi o kosi, bilo o obrvama. Obrve s godinama postaju sve tanje, a tajna mladolikog izgleda je u punijim tamnijim obrvama.

Detoksiraju se spolja i iznutra

Kada god Salma Hajek ima neki događaj na crvenom tepihu, ona nekoliko dana pre čisti svoje telo ispijajući samo prirodne sokove i unoseći tako samo 1200 kalorija dnevno. Ona obožava mešavinu dve šargarepe, jabuke, pola cvekle i četvrtine limuna. Taj napitak redukuje nadutost i daje koži lep sjaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs