Istina

Zašto jake žene vole da hodaju bez šminke: Jednostavno je!

Mnogim ženama izlazak iz kuće bez kompletne šminke deluje zastrašujuće. Šminka je postala ogroman deo naše kulture - žene je ponosno nanose svako jutro.

Nega
Autor:
Zašto jake žene vole da hodaju bez šminke: Jednostavno je!
Foto: Shutterstock

Šminkanje je za žene postalo deo jutarnje rutine, kao pranje zuba. Ali ne i za svaku ženu. Postoji jedan mali deo ženske populacije kojima se ne dopada ovaj ritual i uspešno ga izbegavaju. One ništa na svom licu ne skrivaju i ništa ih nije strah.

Postoje dobri razlozi za dan bez šminke: Nekoliko naučnih studija pokazuje da su žene koje se ne šminkaju srećnije. Kao da nemaju šta da kriju, kao da nemaju razlog da se dokazuju.

Verovanje je da žena koja se šminka nešto krije: tamne mrlje na licu ili bubuljice. One devojke koje se ne šminkaju shvataju da niko nije savršen. One se osećaju dobro u svojoj koži, spremne su da prošire vidike. Zamislite samo da svako jutro ustanete, umijete se i operete zube i spremne ste za izlazak iz kuće?! Bore, pege, akne: one su deo tebe! Na kraju krajeva, svi mi imamo bore, pege, akne i dlake na licu. Sve je to deo nas. Samopouzdane žene to znaju. Zašto ne? Bog vam je dao ovo lice s razlogom. Dizajnirao ga je za vas kako biste hodali zemljom sa osmehom na licu.

Mali eksperiment

Za one devojke i žene koje razmišljaju o tome da prestanu da se šminkaju: Stanite ispred ogledala i pogledajte dobro svoje lice. Radite to punih 10 minta. Obratite pažnju na ton kože, pege, prevoje, izbočine.... Pogledajte kako izgledaju vaše oči, linija usta. Neće vam trebati mnogo da shvatite da ste lepe. Ako želite da ostavite šminku, počnite od toga da odbacite maskaru, a umesto ruža stavite labelo. Koristite toniranu kremu, umesto pudera. Nanosite neutralne nijanse na lice. Vremenom ćete potpuno izbaciti šminku jer ćete shvatiti da ste lepše bez nje.

Najvažnije je da ste lepo negovane u smislu da redovno čistite lice, da vodite računa o obrvama, da najmanje jednom godišnje posećujete zubara - sve ostalo nije bitno.

Budite snažna žena koja može da se pogleda u ogledao i ponosna je na to ko je i šta je.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs