EFIKASNE ZA SUVU KOŽU

Imamo rešenja za vašu suvu kožu: Moćne prirodne maske koje će preporoditi i najsuvlju dehidriranu kožu lica!(RECEPTI)

Efikasan način da poboljšate stanje vaše suve kože je putem prirodnih krema i maski. Maslinovo ulje, med, glicerin, avokado, banana visoko su delotvorni za poboljšanje zdravlja suve kože.

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Recepti za hidrataciju suve kože

 

Sledeći recepti vam mogu poslužiti kao maske za suvu kožu, koje lako i efikasno pomažu u hidriranju kože.

 

Voćna maska za preterano suvu kožu

 

U blenderu umutiti 2 jagode, 1 bananu i pola avokada, i dodati 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro promešati i naneti na lice i vrat. Ostaviti da deluje 15min, zatim isprati mlakom vodom.

 

Maska od jajeta

 

Još jedno efikasno rešenje za suvu kožu je da umutite žumance sa 1 kašičicom maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro promešajte i nanesite na čisto lice. Neka deluje 15min, potom isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.

Prirodna maska sa ovasom

 

Pomešajte 2 kašike meda, 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku ovsenog brašna. Nanesite masku i ostavite da deluje 10min i zatim isperite.

 

Maska od avokada i mleka

 

Za hidrataciju suve kože možete napraviti jos jednu efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mleka da dobijete kremastu masu. Nanesite na željeno područje, ostavite da deluje 20 minuta i isperite.

 

Maska od banane

 

Mutiti 1 bananu, 1 kašiku meda i 1 kašiku jogurta dok ne dobijete kremastu smesu. Namažite na lice i vrat i ostavite da deluje 15 minuta, potom isperite mlakom vodom.

 

Maska od mleka

 

Dobro umutite sledeće sastojke: 1 kašičicu mleka u prahu, 1 kašiku meda, 1 kašičicu aloja gela i 1 kašičicu bademovog ili maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

 

Maska od kikirikija

 

Samleti 2 kašike kikirikija i pomešati sa 1 kašikom meda i 1 kašičicom maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od kafe i kakaa

 

Pomešajte 4 kašičice kafe, 4 kašičice kakaa i 8 kašike mleka. Na prethodno očišćeno lice i vrat nanesite ovu smesu, izbegavajući predeo oko očiju i usta. Ostavite da deluje 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

 

Maska od avokada i maslinovog ulja

 

Pomešajte ½ avokada (dobro ga izgnječite) i 1 kašiku maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10-15min, potom isperite mlakom vodom.

 

(Stil.kurir.rs/Zdravissimo)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs