Probajte

Esencijalna ulja ili morska so? Ovako se priprema savršena kupka koja opušta telo i um!

5 saveta za opuštanje i poboljšanje stanja kože

Nega
Autor:
Esencijalna ulja ili morska so? Ovako se priprema savršena kupka koja opušta telo i um!
Foto: Thinkstock

Iz prve ruke znamo da kupka savršeno relaksira telo nakon napornog dana, pomaže u opuštanju, pa čak i poboljšava stanje kože.

Ipak, da li znate kako da sebi pripremite savršenu kupku? Nije sve tako jednostavno kao što se čini na prvi pogled: lekari savetuju da sledite jednostavne preporuke kako biste maksimalno iskoristili njenu moć.

Nadgledajte temperaturu vode

Stručnjaci savetuju kupovinu posebnog termometra za vodu za nadgledanje njene temperature. Prosek bi trebalo da bude 34-38 stepeni - ova kupka je savršena za odmor, poboljšanje kvaliteta sna i opuštanje mišića nakon vežbanja. U kadi treba da ležite ne duže od 20 minuta - nakon ovog vremena to ne samo da neće doneti nikakvu korist, već se čak može i pokazati štetnim. Duga kupka nije dobra za kožu jer gubi puno vlage, a ni za srce koje teško može dugo boraviti u toploj vodi.

Dodajte morsku so

Najbolje što se u vodu može dodati je so, i to morska, koja sadrži veliku količinu minerala koji pozitivno deluju na naše telo. Zahvaljujući njima, so može poboljšati stanje zglobova, kao i stvoriti lagani piling efekat, što čini kožu mekšom i priprema je za dalju primenu različitih proizvoda.

Bombe za kupanje

Bombe za kadu su pravi hit poslednjih godina. Na Instagramu neprestano viđamo priče u kojima se rastvaraju u vodi, dajući joj neobičnu boju i konzistenciju. Kada kupujete bombu, pažljivo proučite njen sastav: ne bi trebalo biti veštačkih boja i mnogih hemijskih dodataka, inače će vaša koža sve to upiti.

Esencijalna ulja

Esencijalna ulja ne samo da daju prijatan miris, već mogu pozitivno uticati na naše telo. Na primer, miris lavande pomaže kod glavobolje, a kada se upije u kožu daje blagi analgetički efekat - što je posebno važno za žene u kritičnim danima. Miris eukaliptusa pomaže kod respiratornih bolesti - isparenja iz kupke sa eukaliptusom leče curenje nosa i kašalj.

Originalni recepti

Mnogi se kupaju na vrlo čudne načine. Na primer, dobro znamo da je Kleopatra često ležala u mleku. To nije iznenađujuće: mleko sadrži veliku količinu vitamina i elemenata u tragovima: na primer, vitamini B, E, koji poboljšavaju stanje kože i imaju podmlađujući efekat. Stoga je dodavanje mleka u vodu zaista korisno. Ali ležanje u ledenoj vodi, poput Lejdi Gage, mora biti pod nadzorom lekara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs