SVEŽ IZGLED JE NAJVAŽNIJI

Jednostavni saveti stručnjaka za nanošenje rumenila: Ovako se stavlja kameno, a ovako tečno! (FOTO)

Lepo i pravilno naneseno rumenilo najbolje je čuvana beauty tajna za zdraviji izgled kože. Trendovi u svetu lepote dolaze i odlaze, ali kad jednom naučite kako pravilno zarumenite svoje obraze, to će biti vredna veština koja će trajati doživotno.

Nega
Autor:
Jednostavni saveti stručnjaka za nanošenje rumenila: Ovako se stavlja kameno, a ovako tečno! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bez obzira na oblik vašeg lica – izduženi, okrugli, kvadratni, pravougaoni ili u obliku srca, važno je znati tačno gde ćete naneti dašak boje, a važan je i odabir prave nijanse. Iako dobijanje ružičastog sjaja na obrazima može delovati skroz jednostavno, morate uzeti u obzir nekoliko elemenata. Krajnji rezultat zavisiće od toga da li koristite proizvod u obliku kreme, tečno rumenilo ili ono u obliku kamena i da li ćete na sve dodati i hajlajter ili bronzer.

TRIKOVI KOJE MORATE ZNATI

Stručnjaci savetuju da biste trebali da počnete sa prajmerom. On će produžiti trajanje šminke. Isto tako, imajte na umu da rumenilo u kamenu obično traje duže od onog u obliku kreme. Međutim, ako više volite prirodni finiš koji vam može pružiti krema, možete nežnim i laganim pokretima naneti transparentni puder u prahu, kako biste fiksirali kremastu formulu i da bi ona trajala što duže. Završite šminkanje fiksatorom u spreju kako biste sve zaključali na svoje mesto.

KAKO NANETI TEČNO RUMENILO I ONO U OBLIKU KREME?

Kad se radi o rumenilu u obliku kreme, stručnjaci preporučuju zagrevanje formule pre nego što ju laganim pokretima nanesete na obraze i pažljivo razmažete duž jagodične kosti. Isto tako, preporučuju to da formulu koja je u kremi nanesete na lice vrhovima prstiju, a poslužiće vam i vlažni blender.

KAKO NANETI RUMENILO U KAMENU?

Kad je u pitanju rumenilo u kamenu, stručnjaci preporučuju da ga nanosite četkom. Pritisnite četku u rumenilo, a onda obavezno otresite višak proizvoda s njega. Nanesite ga na obraz i duž jagodične kosti, pokretima u obliku slova X. Tako ćete dobiti prirodni završni izgled. Preporučuje se korišćenje četke za rumenilo srednje veličine. Važno je da ne koristite preveliku četku jer ga je lakše dodavati nego ukloniti s lica, a velika četka smanjuje preciznost nanošenja.

Tradicionalni savet je osmehnuti se kako bi lakše pronašli jagodične kosti, ali nemojte se previše smešiti jer će vas to podtaći na to da rumenilo nanesete prenisko, što vam nije u interesu. S druge strane, ako ga nanesete visoko na jagodice, ono deluje poput puš-apa za vaše lice. Najbolje je koristiti sintetičku četku za rumenilo i nanošenje bi trebalo da započnete nežnim pokretima na obrazima pa i duž jagodične kosi, skroz do linije kose, osiguravajući da dobro blendate rumenilo dok ga nanosite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs