PRIRODNA I EFIKASNA

Maska koja će za tren podmladiti vaše lice:Vraća koži čvrstinu, uklanja fleke i bore. Rezultati će vas oduševiti(RECEPT)

Iako se trudimo da tokom celog leta nanosimo kreme i losione sa zaštitnim faktorom, činjenica je da 'će sunce učiniti da se na na[em licu pojavi ko koja flrkica ili bora. Ali, postoji efikasno rešenje baš za to!

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Nepovoljan uticaj sunčeve svetlosti direktno je odgovoran za preuranjeno starenje kože i stvaranje bora i fleka na koži lica, ali postoji i odličan, prirodni način na koji možete popraviti nastalu štetu. U tome vam može pomoći maska od breskve.

 

Ona je veoma jednostavna za pripremu, a potrebna su vam svega tri sastojka.

Prvi i najvažniji je breskva. Zašto baš ona? Ovo divno sezonsko voće pravi je rezervoar folata (koji pomažu u obnavljanju gornjeg sloja kože), luteina (koji poboljšavaju elastičnost kože) i vitamina E (jedno od najboljih ulja za lečenje oštećene kože, a koje je i izrazito bogat izvor antioksidanasa).

 

Pored toga, breskva je i fantastičan izvor alfa-hidroksi kiselina koje deluju kao nežni piling koji ubrzava obnavljanje ćelija te pomažu kod "peglanja" bora, posvetljavanja staračkih pega i onih nastalih od sunca, kao i ožiljaka nastalih od akni.

Jabuka je, takođe, jedan od sastojaka ove maske, a ona je bogat izvor vitamina A (odličan je za obnavljanje spoljašnjeg sloja kože), vitamina B (pomaže u smanjenju i kontroli pega) i vitamina C (koji usporava proces starenja). Ona sadrži i jabučnu kiselinu koja koži pomaže da apsorbuje pomenute vitamine.

Treći sastojak je muškatni oraščić, a on samo dodatno poboljšava svojstva prethodna dva sastojka i deluje kao blagi piling.

 

Sastojci potrebni za pripremu maske:

 

  • 1/4 zrele, mekane breskve
  • 1/4 jabuke
  • 1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

 

Sastojke izmiksujte u blenderu kako biste dobili konzistentu pastu koju ćete naneti na čisto lice. Nakon petnaestak minuta, masku skinite pomoću toplog peškira.

 

Napomena: Maska će kožu privremeno učiniti osetljivijom na sunce, pa je najbolje da je nanosite uveče ili u danima kada znate da se nećete previše izlagati sunčevoj svetlosti.

 

(Stil.kurir.rs/Izvor: minimagazin.info)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs