EFIKANO

Podmlađuje, hidrira kožu i vraća joj elastičnost: Ovaj tonik čini čuda, a pravi se od samo 2 sastojka! (RECEPT)

Ako želite negovano lice, napravite ovaj tonik obavezno

Nega
Autor:
Podmlađuje, hidrira kožu i vraća joj elastičnost: Ovaj tonik čini čuda, a pravi se od samo 2 sastojka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Tonik je obavezni deo rutine nege kože lice. On održava vlažnost kože i omogućava joj da duže ostane blistava i mladolika. Umesto da kupujete skupe tonike u apotekama, napravite same, jednako efiksan, u kućnoj varijanti. Biće vam potrebno svega 10 minuta.

Da bi koža zadržala elastičnost i izgledla dobro, tajna je u zelenom čaju.

Listovi čaja cenjeni su i korišćeni u drevnoj Kini mnogo milenijuma unazad, zbog njihovih efektnih lekovitih svojstava. Zeleni čaj je poreklom iz Kine i stekao je puno pohvala u današnjem svetu zbog svojih neverovatnih lekovitih svojstava.

Zeleni čaj sadrži čak 200 bioaktivnih jedinjenja uključujući galokatehin, epigalokatehin, epikatehin i druge, koji imaju odlična lekovita svojstva za kožu.

Donosimo vam recept za tonik od zelenog čaja koji čini čuda za kožu. Ukoliko ga koristite svaki jutro i veče, za kratko vreme ćete primetiti značajnu promenu na licu. Osim što će izgledati zategnutije i svežije, ona će postati i otpornija na štetne spoljašnje uticaje.

Potrebni sastojci:

  • kesica zelenog čaja
  • šolja destilovane vode

Priprema:

U maloj šerpi vodu prokuvajte skoro do mere ključanja, uklonite je sa vatre i u nju dodajte kesicu čaja. Ostavite da odstoji 10ak minuta, a zatim tečnost prebacite u bočicu sa raspršivačem i vaš tonik je spreman za upotrebu. Još jedan savet, držite ga u frižideru sa maksimalne rezultate i kako bi vam trajao duže.

Nekad su najveće tajne dobrog izgleda sasvim jendostavne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs