Uopšte nije teško ni komplikovano

Kako izliti ili ojačati nokte gelom kod kuće: Uputstvo korak po korak! (FOTO)

Ovo svaka žena može da uradi sama

Nega
Autor:
Kako izliti ili ojačati nokte gelom kod kuće: Uputstvo korak po korak! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Izlivanje ili ojačavanje noktiju gelom već godinama je najpopularnija manikir tehnika, a danas vam otkivamo kako da je uradite same kod kuće.

Ovo je dobra opcija za dame koje su spremne da na početku odvoje određen iznos za opremu, koja nije preterano skupa, i već posle nekoliko meseci taj isti novac će se "vratiti", jer ga više nećete trošiti u salonima.

Šta vam je potrebno za izlivanje ili ojačavanje noktiju:

  • UV ili LED lampa
  • Oštra turpija (nikako metalna) gurač zanoktica
  • Alkohol ili aceton bez acetona
  • Kalupi za izlivanje (nepotrebno u slučaju ojačavanja)
  • Četkica za nokte
  • Prajmer
  • Monofazni prozirni gel
  • Gel u boji po želji

Kako popraviti rajsferšlus za sekund samo uz pomoć viljuške, i još 28 neverovatnih trikova! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Postupak izlivanja noktiju

Prvo treba guračem lepo vratiti nazad gotovo nevidljive zanoktice u korenu nokta i sa strane. Ako namažete gel preko njih, postoji rizik da se gel brzo podigne i otpadne. Zatim istuprijati nokatnu ploču tako da se uklone prirodne masnoće, nikako previše, da ne biste suviše istanjili nokte. Ako previše istanjite nokat, proces vezivanja prvog sloja gela za nokat biće malo bolan.

Kad ste istrupijali nokte, postavite šablone za izlivanje noktiju ispod nokatne ploče. Od pravilnog postavljanja šablona zavisi da li će vam nokti dugo stajati i kako će izgledati. U videu ispod pogledajte detaljan postupak stavljanja šablona:

Nanesite prajmer na celu dužinu nokta, on je neophodan jer vezuje gel za prirodni nokat. Prilikom kupovine raspitajte se da li se prajmer suši u lampi ili na vazduhu (najduže dva minuta).

Zatim pomoću četkice nanesite prvi, tanak sloj gela na nokatnu ploču, osušite u UV lampi dva minuta ili u LED lampi jedan minut, pa premažite nokatnu ploču još jednim slojem i nanesite gel i na kalup do željene dužine, i dovoljno široko koliko želite da nokat bude širok. Opet sušite u lampi dva minuta.

Kad je gel učvršćen, skinite kalupe i turpijom lepo oblikujte nokte odozgo i sa strana.

Kad ste dobili savršen oblik, vreme je za bojenje ili šaranje - nanesite gel u boji, uradite francuski manikir nanoseći beli gel na vrhove... Šta god poželite, pa opet sušite u lampi dva minuta.

Ako koristite šljokice ili druge ukrase, preko boje nanesite tanak sloj prozirnog monofaznog gela, pospite šljokice ili postavite ukrase pa opet sušite u lampi dva minuta.

Hit manikir za leto 2020: Ovaj oblik noktiju je totalni aut! (FOTO)

foto: Shutterstock

I stigli smo do kraja - ostalo je još da nanesete poslednji sloj prozirnog gela kako biste "zatvorili" nokte, opet osušite u lampi dva minuta i to je to.

Napomene:

  • Gel se nanosi milimetar iznad zanoktica, jer će se one brzo vratiti na mesto;
  • Za poslednji sloj gela najbolje je koristiti top coat gel u formi laka za nokte, jer se ovako izbegava rizik od neravnih noktiju, naročito ako ste početnik;
  • Nakon svakog sušenja u lampi, nokte prebrišite alkoholom ili acetonom bez acetona, kako bi se uklonio višak gela koji se nije vezao. Za brisanje je najbolje koristiti ubrus, jer tanka vlakna vate mogu da se zadrže na noktu i pokvare izgled na kraju.

Ojačavanje noktiju radi se po potpuno istom principu, samo se preskače deo sa kalupima.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs