SAVET STRUČNJAKA

Holivudski dermatolog Hejdi King otkriva: Ovakav način nege provereno briše 10 godina sa lica!

Proverena formula za podmlađivanje

Nega
Autor:
Foto: Shuterstock

Gotovo svaka žena teži tome da što duže zadrži mladoliki i blistav izgled kože. Na tržištu je toliko različitih preprata i mogu se pročitati razni saveti, pa je ponekad teško opredeliti se za jednu metodu podmlađivanja.

 

Mi vam donosimo savete iz prve ruke od dermatologa, Hejdi KIng,  koja se brine o izgledu holivudskih zvezda. Evo koju vrstu nege ona predlaže.

 

Uz ove korake mladoliki izgled je zagarantivan:

 

1. Piling 

 

Korištenje piling čestica i onih koje skidaju gornji sloj mrtvih ćelija omogućuje aktivnim sastojcima da bolje odrade posao i da stimulišu kolagen i elastin, otkrivajući novu, svežu kožu.

2. Zaštitini faktor

 

Zabluda je da je krema za zaštitnim faktorom neophodna samo tokom leta. UV zračenje je izuzetno jako i u toku zimskim meseci, a ono je jedan od osnovnih razloga zašto koža prerano propada. 

 

Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom minimum 20 kako biste izbegli sve negativne posledice.

 

3. Antioksidansi

 

Antioksidansi čuvaju kožu od oksidativnog stresa, upala i UV zraka.

 

"Neutralikzacija slobodnih radikala smanjuje mogućnost oštećivanja kože. Jedan od najboljih je vitamin C koji pomaže u izgradnji kolagena. Koliko je dobar u ishrani toliko je efikasan i kada se nađe u kremama. Od antioksidanasa odlični su i koenzim Q10 i vitamin E. Vodite računa da kreme koje kupujete sadrže ove sastojke", kaže ona.

4. Retinol

 

Retinodi su derivati A vitamina i studije pokazuju da igraju ključnu ulogu u redukovanju finih linija i bora, kao i tamnih mrlja na kožli.

 

5. Hijaluronska kiselina

 

Ovaj sastojak je nezamjenjiv kad je reč o hidrataciji. Naime, on održava vlagu kože i na taj način čini lice blistavim i svežim.

 

Prvi rezultati nakon korišćenja kreme koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu se vide već nakon nedelju dana. Da bi se rezultati održali, ne smete prekidati njihovu upotrebu.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...