oDLIČNO

Magični piling koji skida celulit: Neka vam cilj budu glatke i zategnute noge do proleća! (RECEPT)

Vreme je da se rešite celulita i to u kućnim uslovima

Nega
Autor:
Magični piling koji skida celulit: Neka vam cilj budu glatke i zategnute noge do proleća! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Celulit nije samo kozmetički problem. Ovo je prava bolest koja se naziva gioidna lipodistofija ili upala vlakana vezivnog tkiva.

Evo zbog čega nastaje celulit?

Sloj potkožnog tkiva sadrži sloj masnog tkiva. Što je osoba deblja, masno tkivo koje se "veže" kao saće, povećava se i menja strukturu i izgled kože. To nije problem gojaznosti. Celulit je upalni proces u potkožnom tkivu, pri kojem je poremećena cirkulacija krvi, usled čega dolazi do stagnacije limfe i viška tečnosti, i može da se javi kod osoba sa normalnom težinom.

Kako se rešiti celulita?

Celulita se možete rešiti pravilnom ishranom, ispijanjem dosta vode, masažom ali i vežbanjem. Prilikom vežbanja, mišići se stežu, krvni sudovi rade, protok krvi se ubrzava. Mišićna vlakna iznutra stvaraju efekat masaže.

Recept za kućni piling:

Da biste se oslobodili celulita sa noga i bokova, dovoljno je da uradite kućni piling.

Potrebno je: 100 grama mlevene kafe; 20 do 25 grama cimeta u prahu; 1 kašika lekarske tinkture crvene, ljute paprike; 3 kašike čiste vode.

U staklenoj posudi izmešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu teksturu. Kada se istuširate ili okupate, smesu nanesite na zadnjicu, noge i stomak. Prilikom nanošenja smese, masirajte rukama zadnjicu, noge i stomak od 8 do 10 minuta, zatim isperite mlakom vodom i sapunom, potom namažite mleko za telo.

Kombinacija kafe i crvene paprike normalizuju limfnu drenažu, uklanjaju zastoj, poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Cimet podstiče protok krvi, pokreće regeneraciju kolagenih vlakana. Redovnom upotrebom koža postaje ujednačena i glatka.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs