pravilna nega

Svaka žena posle 30. i 40. mora o ovome da vodi računa: 4 pravila da svaki dan izgledate sjajno!

Svaka žena lepa je na svoj način

Nega
20:27h Autor:
Svaka žena posle 30. i 40. mora o ovome da vodi računa: 4 pravila da svaki dan izgledate sjajno!
Foto: Shutterstock

Dobar izgled uvek iza sebe ima određenu svakodnevnu rutinu koja zrelijim ženama omogućava da svaki dan izgledaju negovano i lepo.

Kada pitate najlepše žene sveta kako uspevaju tako da izgledaju, svaka od njih će vam otkriti neki svoj, unikatni trik koji joj u tome pomaže. Ipak, sve one imaju određena pravila koja se poklapaju i bez kojih ne bi mogle da tako funkcionišu.

1. Prirodne kreme za negu kože su prioritet

Koža je jedan od najvažnijih organa svake žene. Samim tim što je najvidljivija, ona je i najizloženija negativnim spoljašnjim uticajima. Zbog toga je neophodno pružiti joj odgovarajuću negu, koju najbolje omogućavaju kreme izrađene od prirodnih materijala.

Prirodne kreme za lice prave se od prirodnih sastojaka koji ne štete koži, već deluju veoma pozitivno na nju, i nemaju nikakva neželjena dejstva. Najčešće se za pravljenje krema koriste vosak, biljna ulja, cvetne vode i drugi blagotvorni prirodni sastojci koji pozitivno utiču na fiziološko stanje kože, hrane kožu, omekšavaju je, hidriraju i daju joj sjaj.

Negovanje kože se preporučuje ženama od njihovog najranijeg doba, kako bi neizbežne prirodne procese i staranje dočekale što spremnije. Pored toga i negovanje posle 30. ili 40. godine je tako veoma važno, a u tom periodu najbolje je koristiti anti age kreme za bore, koje efikasno ublažavaju postojeće bore i sprečavaju nastanak novih.

2. Zdrava ishrana je obavezna za dobar izgled

Sigurno ste više puta imali priliku da čujete da hrana utiče na fizički izgled. U tome ima više istine, nego što možete da pretpostavite. Hrana koju unosimo utiče na generalno stanje organizma, a pravilna ishrana svaku ženu može učiniti privlačnijom, pre svega jer povećava čvrstinu i sjaj kože.

Jasno je da su namirnice kao što su voće i povrće osnova zdrave ishrane i da ih svakako treba što više unositi, ali postoje i drugi proizvodi, tzv. superhrana, koja značajno može popraviti opšte stanje organizma i biti blagotvorni za duh i telo.

Kakao prah doprinosi pozitivnom raspoloženju, a povoljno utiče i na srce i krvne sudove. Osim toga, snažan je antioksidans, pa garantuje zaštitu od virusa i bakterija, što svakako utiče na dobar izgled i u sezoni prehlada.

3. Redovna fizička aktivnost se podrazumeva

Većina ljudi uz brojne dnevne obaveze – posao, deca, dom, supružnik, prijatelji retko može da pronađe malo vremena i za sebe, a naročito za trening ili neku drugu fizičku aktivnost. Međutim važno je znati da svega 45 minuta rekreacije nekoliko puta nedeljno itekako može imati dobrog uticaja na vaš život.

Redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom, najbolji je poklon koji možete da darujete svom telu. Vežbanje ne godi samo fizičkom, već i mentalnom zdravlju i ujedno pojačava osećaj zadovoljstva sobom. Redovna fizička aktivnost pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, ali doprinosi i smanjenju ili održavanju telesne težine.

4. Dobar i kvalitetan san

Da biste živeli što kvalitetnije, osećali sveže i bili spremni da obavljate svakodnevne aktivnosti potrebno je da odmorite i telo i mozak. Optimalna dužina sna je od 7 do 9 sati. Dužina spavanja jeste relevantna, ali je kvalitet sna isto toliko važan, ako ne i važniji od vremena koje odspavamo. Zato je važno pronaći adekvatan način da se odspava dovoljno i kvalitetno.

Sada, kada znate osnovna pravila dobrog izgleda možete ih se pridržavati kako biste u svakoj situaciji mogli da zablistate i učinite da uvek budete primećeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs