neočekivano

Od trendova za 2020. godinu diže se kosa na glavi: Raščupane obrve i raznobojne senke samo su deo ludila! (FOTO)

Potrebe se menjaju

Nega
18:37h Autor:
Od trendova za 2020. godinu diže se kosa na glavi: Raščupane obrve i raznobojne senke samo su deo ludila! (FOTO)
Foto: Shutterstock

2020. će definitivno biti godina prirodnih, maksimalističko-minimalističkih obrva. Da vam pojasnimo, nosiće se nešto deblje, "neurednije" obrve koje ćemo minimalno popunjavati pa će nam za to trebati što jednostavniji proizvod poput olovke. Ako vam obrve baš i ne rastu, olovkom lagano popunite prazna mesta pokretima u smeru njihovog rasta.

Trepavice u fokusu

Što se tiče mejk apa, u fokusu će biti trepavice - što veće, to bolje. Neki dizajneri poput Valentina na svojim revijama već su predstavili ovaj trend, doduše sa veštačkim trepavicama s dodatkom perja, što je prilično ekstremno za svakodnevni look. Ipak, što god radili s trepavicama, nećete pogrešiti. Barem za partije i kostimirane zabave.

Svakodnevno zagađenje vazduha značajno utiče na kožu koja postaje pojačano masna ili pak ide ka drugom ekstremu - suvoći. Takođe je sklonija upalama, iritacijama i brže stari pa će kozmetika koja se bori protiv spoljnih zagađenja biti jedan od najvećih hitova u novoj godini.

U drugom delu poslednje decenije, beauty brendovi značajno su napredovali u pogledu uključivosti. Drugim rečima, kolekcije pudera više se ne sastoje samo od desetak nijansi već pokrivaju 50 ili više, kako bi svako mogao da nađe svoju. Bez obzira na ovaj pomak, beauty industrija još uvek pretpostavlja da je krajnji korisnik njihovih proizvoda mlada osoba.

Ajlajneri će opet biti u fokusu, a posebno onaj koji kao da izlazi iz pregiba gornjeg kapka. Ako želite da se poigrati sa bojama, na kapak nanesite neku veselu boju senke, a krejon nanesite samo sa spoljašnjeg kraja oka i produžite crtu u pregib, ali ne do kraja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs