Lako do besprekornog manikira

Sprečite ih na vreme: 4 greške zbog kojih su vam nokti slabi i lako pucaju!

Kada pokušavam da dođemo do prirodno dugačkih i jakih noktiju, obično pravimo neke greške, a da tog anismo ni svesni

Nega
12:05h Autor:
Foto: Shutterstcok

Martina, koja se već godinama bavi manikirom kaže da je jedna od najvećih grešaka koju pravimo to što ne hidramo nokte i zanoktice. "Korišćenje proizvoda za jačanje noktiju sa oštrim hemikalijama takođe može da dovede do ozbiljnih oštećenja", rekla je ona.

 

Hidriranje je neophodno i noktima

 

"Vašim noktima je potrebna ista količina vlage koja treba i telu", rekla je Martina. Ona preporučuje korišćenje prirodnih ulja kao što su arganovo ulje, ulje slatkog badema ili ulje jojobe, kao i da je većina proizvoda od ulja za kutikule takođe korisna opcija.

 

Kako izlečiti okoštavanje ili koštanu smrt i artritis: Ovi narodni lekovi stvarno deluju! (RECEPT)

 

Upotreba preparata za jačanje noktiju može da bude kontraproduktivno

 

Sredstva koja služe za ojačavanje noktiju sadrže oštre hemikalije, poput formaldehida, koji su zapravo jako loši za nokte.

 

"Žene bi trebale da budu oprezne sa ojačavačima noktiju, jer imaju tendenciju da budu preoštri. Vidim da ih ljudi stalno koriste i mogu biti izuzetno štetni", rekao je ona.

 

Dodaje da učvršćivači noktiju često sadrže formaldehid, koji može da očvrsne i osuši nokat, čineći ga podložnim pucanju. 

 

Pažljivo čitajte natpise na deklaracijama

 

Sve što se nanese na nokat, apsorbuje se u naše telo, zato vodite računa kakve lakove za nokte i skidače kupujete. Ukoliko u svom sastavu imaju veliki broj hemikalija, nokti će postati lomljivi i listaće se.

 

Ovo je najbolji i najefikasniji način da se rashladite u vrelim letnjim danima!

 

Previše slojeva laka može negativno da utiče na stanje nokta

 

Zbog nedostatka vremena, u toku nedelje vam se sigurno desilo da samo premažete još jedan sloj laka. Stručnjaci kažu da se ovako samo nakuplja prljavština i bakterije, pa bi bilo najbolje, ukoliko premazujete dodatni sloj da prethodno nokat obrišete vatom natopljenom alkoholom, kako biste ga dezinfikovali.

 

Slatki plod prepun zdravlja: Kupine ublažavaju simptome dijabetesa, bore se protiv anemije i uspešno eliminišu višak kilograma!

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...