nega lica

Skarlet Johanson neguje svoje savršeno lice i ten ovim sastojkom: Svi ga imamo u kuhinji!

Prijatno se iznenadimo kad otkrijemo da neka zvezda koristi proizvod koji je i nama dostupan što se tiče cene

Nega
Autor:
Skarlet Johanson neguje svoje savršeno lice i ten ovim sastojkom: Svi ga imamo u kuhinji!
Foto: Profimedia

Od poznatih lepotica se očekuje besprekoran izgled u svim situacijama zbog čega troše basnoslovne iznose na razne tretmane i proizvode. S obzirom na to da one to sebi mogu priuštiti bez problema, prijatno se iznenadimo kad otkrijemo da neka zvezda koristi proizvod koji je i nama dostupan što se tiče cene, kao što to radi Skarlet Johanson. Poznata lepotica je otkrila da je opsednuta čišćenjem lica sa, ni manje više nego - jabukovim sirćetom. Pomoću njega održava svoju porcelansku put pod kontrolom, a da ne koristi agresivne hemijske preparate.

"Već dugo istražujem prirodnu kozmetiku jer ne želim da nanosim teške hemijske preparate koje dermatolozi preporučuju. Jabukovo sirće je odlična stvar ako se mučiš sa problematičnom kožom lica i dosadnim bubuljicama", izjavila je Skarlet u jednom intervjuu.

Pomoć i kod opekotina od sunca

S obzirom na to da je jabukovo sirće poznato po svom snažnom antiseptičkom delovanju, predstavlja odličan lek u borbi protiv akni i masne kože, gljivica i bradavica, a može poslužiti i kao prirodni toner za čišćenje lica. Mnogi ga smatraju odličnim kućnim tonikom za čišćenje i lagano zatezanje lica zbog svog snažog protivupalnog delovanja.

Dermatolozi kažu da zbog toga što sadrži i beta-karoten, jabukovo sirće pomaže kod vraćanja pH ravnoteže, a njegova antioksidativna svojstva obnavljaju kožu od opekotina od sunca. Može i za kosu

Odlične benefite ima i za kosu jer ne samo da uklanja prljavštinu, već joj dodaje i sjaj, a može poslužiti i u borbi protiv peruti i drugih iritacija temena glave. Sve što treba da učinite je da pomešate 2-4 kašike sirćeta sa 2 decilitra vode i nakon pranja šamponom i regeneratorom umasirati u teme. Ostavite da deluje par minuta pa isperite.

Kako ga naneti na lice?

Kako biste isprobali njegova magična svojstva protiv masnog sjaja i bubuljica, pomešajte 1/2 decilitra sirćeta sa 1 dcl vode i dobro natopite vatu ili tupfer. Nanesite na problematična mesta i ostavite da deluje 10-ak minuta. Nakon toga se umijte toplom vodom, a za bolje rezultate ponavljajte postupak više puta dnevno, ali tek kad se uverite da sirće nije izazvao neželjene reakcije na vašoj koži!

Naime, iako jabukovo sirće poseduje mnogo kvaliteta, u svoju rutinu bi trebalo da ga uvedete postupno. Svaka koža drugačije reaguje na proizvode, a snažna kiselina u sirćetu može biti preagresivna na osetljivoj koži i izazvati neželjene reakcije. Makar je jabukovo sirće u nezi kože prisutan već dugo vremena, za većinu učinaka na kožu postoje naučno dokazana istraživanja pa zato, oprez.

2 nedelje pila jabukovo sirće na ovaj način: Izlečila artritis, uopšte ne oseća bolove!(RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs