Savet za svaku domaćicu

Jabukovo sirće pomešajte sa 2 sastojka: Prašina se više neće skupljati u kući! (RECEPT)

Postoji odličan trik kako da postignete da se prašina ne skuplja toliko brzo - premažite površinu ovom smesom i rezultat će vas oduševiti
Enterijer
13:46h Autor:
Jabukovo sirće pomešajte sa 2 sastojka: Prašina se više neće skupljati u kući! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne skuplja toliko brzo - premažite površinu smesom jabukovog sirćeta i glicerina.

Potrebni sastojci: 1 litar vode, 1 kašika jabukovog sirćeta, 1 kašika glicerina

Postupak: Dobro pomešajte vodu, jabukovo sirće i glicerin. Tečnost nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

U punu veš mašinu ubacila je aluminijumsku foliju: Malo ko zna ovu genijalnu caku! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Još nekoliko saveta:

Ne koristite "praško" za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovno čistite grejalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer tamo mogu da se skrivaju velike količine prašine koja će izleteti čim ih uključite.

Takođe, izbegavajte brisanje prašine "na suvo" jer, kao i kod "praška", prašina će se samo razleteti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

Ne zaboravite da vodite brigu i o usisavaču, odnosno redovno menjajte filter - inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti u vazduhu.

Pomešao je sodu bikarbonu i sirće: Ova kombinacija spasiće vas muka! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs