nemojte zaboraviti

Opasnost od sunca: Evo na koja mesta morate obavezno naneti kremu za sunčanje!

Da bismo tokom leta više mogli da uživamo u suncu i kupanje, ne smemo zaboraviti ove regije prilikom nanošenja kreme za sunčanje

Nega
Autor:
Opasnost od sunca: Evo na koja mesta morate obavezno naneti kremu za sunčanje!
Foto: Profimedia

Dugo smo čekali na dolazak letnjih meseci prekriveni bledom kožom. Sunce se napokon pojavilo i jedva čekamo da potopimo noge u more.

Međutim, sada je važnije da zaštitite telo odgovarajućom kremom - nažalost nije dovoljno da razmišljate samo o uobičajenim mestima.

Leto često dođe neočekivano, sunce se odjednom pojavi i termometar izmeri 30 stepeni. Zvuči odlično!

Ipak, u stvarnosti nakon kratkog vremena opekotine od sunca smanjiće vaše veselo raspoloženje uprkos kremi za sunčanje.

Usne

Koža usana je izrazito tanka. Osim toga, nije zaštićena dlakama niti lojnim i znojnim žlezdama. Kao posledica toga, usne se brzo suše i izgore.

Prilikom nanošenja kreme za sunčanje, nemojte nikako zaboraviti usne. Probajte i balzam za usta sa UV zaštitom koji će istovremeno štititi i negovati vaše usne.

Uši

Stavljanje kreme na uši nije lak zadatak - masna kosa, krema u ušnoj školjki i komplikovano nanošenje. Sve to štiti naše uši od UV zraka kada zaboravimo da nanesemo kremu za sunačenje i na uši.

Koža u predelu ušiju je izuteno osetljiva i tanka, te se nanošenje kreme za sunčanje preporučuje i kod kratke i vezane kose.

Teme

Opekotine od sunca na temenu često se javljaju kada se krema za sunčanje ne nanosi na ovu tačku kako bi se izbegla masna kosa. Masna kosa je ipak samo vizuelna stvar, te je sigurnije izabrati sačuvano teme glave.

Dermatolozi savetuju: Ovako se pravilno nanosi krema za sunčanje, na ovo obratite pažnju!

foto: Shutterstock

Dekolte

Ko uživa u sunčanju ili kupanju, ne treba da zaboravi na dekolte. Naš dekolte nije izložen suncu svaki dan, već to zavisi od odeće koju nosimo.

I u ovom području kože imamo tanak sloj kože. Ukoliko izbegavate zaštitu od UV zraka, suočićete se sa zdravstvenim rizicima, borama, poremećajima pigmentacije i flekama.

Stopala

Stopala je, kao i uši, teško zaštiti od UV zraka. Ako nanesete kremu, za vaša stopala lepiće se pesak, prašina ili prljavština.

Retko se obraća pažnja na činjenicu da su naša stopala prva u dodiru sa štetnim UV zracima, vrelim peskom i hladnim morem.

Kremom za sunčanje izbeći ćete crvenilo između prstiju i opekotine na tabanima, što vaš odmor može učiniti manje stresnim.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs