Saveti

Lepota uz pomoć namirnica iz svakodnevne ishrane

Da li ste znali da je morska so odlična za piling tela, krompir pomaže pri otklanjanju tamnih podočnjaka, a soda bikarbona osvežava kosu
Nega
17:40h Autor:
Lepota uz pomoć namirnica iz svakodnevne ishrane
Foto: Shutterstock

Saveti za lepotu iz kućne radinosti su uvek dobrodošli. Ovo su neke namirnice koje ćete rado koristiti za ulepšavanje.

So

Nekoliko kašičica morske soli biće odlično za piling kože. Navlažite željeno područje, a zatim ga laganoj istrljajte sa soli. Isperite hladnom vodom te nanesite kremu za telo. Vaša koža će biti momentalno glatka. Izbegavajte područje oko očiju.

Krompir

Tamni podočnjaci? Svi ih mrze! Narežite sirov krompir na nekoliko tankih kriškica, koje ćete potom staviti na područje oko očiju i ostaviti ih da deluju 15-20 minuta i tako nekoliko puta nedeljno. Nakon toga nanesi kremu za područje oko očiju.

Limun

Žuti nokti nikako nisu poželjni na vašim rukama, a mrlje možete lako ukloniti pomoću limunovog soka u kojeg ćete umočiti nokte na 5-10 minuta. Isti učinak će imati i pasta za zube, koju možte utrljati pomoću četkice za zube.

Jagode

Mnoge devojke se bore sa aknama, a nekoliko zgnječenih jagoda na mestima gde su se nastanile akne (lice, grudi, leđa), koje ćete ostaviti da deluju nekoliko minuta, pomoći će vam da ih se rešite. Jagode sadrže salicilnu kiselinu, koja pomaže da se ubiju bakterije koje uzrokuju akne.

Soda bikarbona

Nema ništa gore od suve, beživotne i oštećene kose. Osim maslinovog ulja, koje provereno vraća kosi sjaj, postoji još jedan trik. Pomešajte malo sode bikarbone u svoj šampon. Rezultati bi se trebali videti već nakon prvog pranja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs