Obratite pažnju

DM poziva sve muškarce da uzmu zdravlje u svoje ruke!

Brkovi su dobili potpuno novo značenje - predstavljaju zaštitni znak akcije koja je pokrenuta sa ciljem da se podigne svest o ozbiljnim bolestima, raku testisa i prostate, a tako i sveopštem muškom zdravlju.

Medicina
Autor:
DM poziva sve muškarce da uzmu zdravlje u svoje ruke!
Foto: Profimedia

Da li ste znali da u našoj zemlji godišnje čak 800 muškaraca umre od raka prostate, a da se godišnje beleži oko 2.400 novih slučajeva karcinoma testista u Srbiji? Imajući ovo na umu, poražavajući podatak govori da 42 odsto muškaraca nikada nije bilo na urološkom pregledu.

Za rešenje ovih problema svakako je ključna preventivna poseta lekaru, redovna kontrola i samopregled. Na taj način šanse za ozdravljenjem iznose i 98 odsto. Međutim otkriće u kasnijim, poodmaklim fazama bolesti nažalost donosi negativnije prognoze i ne tako izvesno izlečenje.

Muškarci, kao predstavnici jačeg pola, često smatraju da bi trebalo da sami reše svaki svoj problem, pa čak i zdravstveni. Neretko su otporniji i izdržljiviji kada su u pitanju zdravstvene tegobe. Oni će prvo potiskivati problem koji imaju, misleći da će se on na taj način smanjiti ili nestati. Statistike pokazuju da su spremni da trpe teže i dugoročne probleme sa zdravljem. Sa druge strane, prognoze im ne idu na ruku – broj obolelih od karcinoma prostate će se skoro duplirati u narednih 15 godina. Upravo zato u poslednjih desetak godina, podstaknuti globalnim pokretom Movember koji je krenuo iz Australije, brkovi su dobili potpuno novo značenje – predstavljaju zaštitni znak akcije koja je pokrenuta sa ciljem da se podigne svest o ozbiljnim bolestima, raku testisa i prostate, a tako i sveopštem muškom zdravlju.

foto: Promo

U cilju pravovremene prevencije ovih oboljenja, ali i podizanja svesti o važnosti ove teme, kompanija dm tokom novembra realizuje kampanju „Budi muško, uzmi zdravlje u svoje ruke“. Ideja kampanje je apel na muškarce da budu odgovorniji prema sebi, odnosno svom zdravlju i redovno posećuju urologa u cilju prevencije i rane dijagnostikacije, ali i poziv ženama da pruže podršku svojim muškarcima i podsete ih da vode brigu o sebi.

Od 19.11. do 31.12. proizvodi za negu muškaraca u svim dm drogerijama su na popustu do 30%, a pošto svaki pravi muškarac brine o svome zdravlju, uz kupovinu ovih proizvoda, od 23. 11. do 07. 12. u dm drogerijama u Beogradu i Novom Sadu dobija se i vaučer sa popustom za muški pregled u MediGroup domovima zdravlja koji će moći da se iskoristi do 19. decembra.

Za više informacija i detalja o samoj kampanji, pratite dm profile na društvenim mrežama, kao i sajt dm-drogeriemarkt.rs.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs