Neverovatna svojstva

Najbolji narodni lek možda gajite u svom dvorištu: Rešava ciste, jača srce, leči epilepsiju, nervozu i dečje strahove!

Ko god ima kuću treba da ima i ovu biljku.

Medicina
22:03h Autor:
Foto: Shutterstock

Još u spisima sačuvanim iz 9. veka , kada nije bilo konvencionalne medicine, u odredbama koje potiču od Karla Velikog u kojima se seljanima nalaže uzgoj 72 važne biljke, završno poglavlje glasi: "Svaki seljak treba imati čuvarkuću na svojoj kući".

 

Radi se o biljci koja dobro uspeva u našim krajevim i može se lako uzgajati u dvorištu ili saksiji. Njena lekovita svojstva su mnogobrojna.

 

Najpoznatija i najednostavnija upotreba je sok koji se sipa u uvo prilikom uvobolje i potrebe za rastvaranjem ušne smole. Sok i sveži listovi stavljaju se i na rane, opekotine, ubode insekata, uboje, i druge probleme na koži.

 

Ovde ćemo vas međutim upoznati sa jednom mnogo efikasnijom kombinacijom. Radi se o mešavini kompletnih listova čuvarkuće i prirodnog meda. Smesa je najviše korišćena i preporučena za delovanje na ciste u organizmu posebno ciste na ženskim organima i dojkama. To međutim nije sve, mnogobrojne su korisisti za vaš organizam i između ostalog za tretiranje protiv crevnih parazita, raka materice, srca, kao i upalne procese u telu.

 

Upotreba čuvarkuće u ovom leku je presudna. Potrebno je da napravite u smesu koja se sastoji od:


– listova čuvarkuće 300 g

 

– pravog prirodnog meda (najbolje kestenov) 300 g

 

Tera zle duhove, pospešuje zdravlje: Biljka koja se od pamtiveka koristi u kuhinji i kozmetici!

foto: Shutterstock

Ova dva sastojka se mešaju u jednakom promeru po 300 grama meda i čuvarkuće. Čuvarkuća se ubere, dobro opere i samelje u blenderu ili nekoj drugoj mašini. Dobijena kašasta smesa čuvarkuće pomeša se sa medom u staklenoj tegli i dobro se izmeša nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Smesa treba da odstoji 7 dana, stim da je dobro da je povremeno opet izmešate. Teglu držite u frižideru. Nakon 7 dana stajanja počnite je konzumirati. Ovaj pripravak uzimate svaki dan 3 puta po jednu supenu kašiku. Prva kašika se uzima ujutru čim se probudite, druga u toku dana između obroka i treća pred spavanje.

 

Nemojte preskakati ako baš ne morate konzumaciju ovog prirodnog leka. Smesa ima jako prijatan ukus. Proces lečenja traje od par nedelja do par meseci ali ciste uglavnom nestaju nakon tog perioda. U praksi se ova kombinacija meda i čuvarkuće pokazala efikasnom kod svih vrsta cisti u organizmu a posebno na ženskim organima i dojkama.

 

Osim primarnog i najviše korištene namene mešavine za ciste ovu kombinaciju i recept možete napraviti i koristiti vrlo uspešno za još nekoliko zdravstvenih stanja.

 

Čarobna biljka koju zovu ženska sreća: Rešiće vam sve muke, posebno one ljubavne! Svaka žena treba da je ima!

foto: Profimedia

Pre svega smesa je dobra za čišćenje i jačanje celokupnog organizma. Odlično deluje na ubrzanje metabolizma i popravlja probavu odnosno poboljšava frekvenciju stolice. U ruskim narodnim receptima ova kombinacija spominje se i kao lek za jačanje srca. Sok čuvarkuće deluje antiupalno te će, korisite li ovu smesu redovno, pozitivno delovati na upalne procese usne duplje, grla te posebno želudca i probavnog trakta.

 

Analizama je utvrđeno da je čuvarkuća bogata antibakterijskim materijama i polisaharidima koji blagotvorno deluju na celokupni imuni sistem.

 

Sok a samim tim i ovaj recept se može korisiti i za lečenje: nervnog rastrojstva, epilepsije, nervoze kao i nemirnih snova i dečjih strahova.

 

Kombinaciju koju smo vam predložili možete konzumirati i bez ikakve posebne dijagnoze kao odlično preventivno sredstvo za vaš organizam i celokupno zdravlje. Na taj način preuzet ćete najbolje sastojke koje nam je priroda podarila u ova dva sastojka u sinergijskom delovanju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...