Neverovatno

Sve kreće iz glave: 9 bolesti koje dobijamo samo zbog psihe!

Bolna ramena mogu da ukazuju na to da nosite teško emotivno breme

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Naše fizičko zdravlje je usko povezano sa našimmentalnim zdravljem i obrnuto. Svakodnevne brige i stres često se manifestuju kroz različite fizičke bolove i probleme.

 

Kada lekari ne mogu da pronađu fizički uzrok bola koji nas hronično muči, možete biti sigurni da je on posledica vašeg emotivnog stanja. Pogledajte šta vam poručuju bolovi koje osećate u telu.


1. Bol u glavi
Okidač za bol u glavi, sličan glavobolji, može biti svakodnevni stres. Ako osetite ovaj bol, odvojite vreme da se odmorite i pokušajte da smanjite stres.

 

2. Bol u vratu
Ako osećate bol u vratu, to može da znači da imate problem sa opraštanjem drugima ili sebi. Razmišljajte o stvarima koje volite kod ljudi.

 

3. Bol u ramenima
Bolna ramena ukazuju na to da nosite teško emotivno breme. Koncentrišete se na proaktivno rešavanje problema i dozvolite drugima da vam pomognu.

 

4. Bol u gornjem delu leđa
Ovaj bol znači da nemate dovoljnu emotivnu podršku. Možda se osećate nevoljeno i nepoželjno. U slučaju da ste sami, možda je vreme da odete na neki sastanak.

 

30 godina nije imala ni običnu prehladu: Žena otkriva 5 presudnih faktora za dobro zdravlje!

foto: Shutterstock

5. Bol u donjem delu leđa
Ovaj bol može da znači da se suviše brinete oko novca. Možda je vreme da naplatite taj neizmireni dug i potražite savet oko planiranja finansija.

 

6. Bol u laktovima
Bol u laktu ukazuje na vaš otpor promenama u životu. Ukočene ruke znače i ukočen život. Vreme je da prodrmate malo stvari.

 

7. Bol u šakama
Bol u šakama pokazuje da možda ne dopirete do drugih ljudi na način koji želite. Razmislite o sticanju novih prijatelja, ručku sa kolegom i stvaranjem novih veza.

 

8. Bol u kukovima
Bol u kukovima znači da se suviše plašite promena. Bolni kukovi znače da oklevate da se pokrenete napred i da ste suviše pažljivi kada nešto odlučujete.

 

9. Bol u kolenima
Bol u kolenima može biti pokazatelj suviše nadmenog i visokog mišljenja o sebi. Pokušajte da budete skromniji i provedite neko vreme volontirajući. Zapamtite da ste i vi samo običan smrtnik.

 

Namirnice koje treba konzumirati u januaru: Sačuvajte zdravlje, podignite imunitet!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...