Morate da znate

Kupanje u moru sa tamponom: Greška sa opasnim posledicama koju mnoge žene prave!

Šta treba da uradite kako biste uživali u vodenim aktivnostima, a imate menstruaciju
Medicina
14:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Sa dolaskom leta sve veći broj žena se opredeljuje za tampone umesto uložaka kako bi nesmetano mogle da uživaju na plaži i u vodi tokom menstrualnog ciklusa.

 

Ipak, mnogo je veći broj onih koje zapravo ne znaju kako se pravilno koristi tampon, pa prave vrlo ozbiljnu grešku. Jako je važno da tampon menjate na svaka tri do četiri sata, odnosno ako planirate da uživate u aktivnostima koje uključuju vodu, onda treba da ga promenite baš svaki put kada izađete iz mora.

 

Pored toga, čest uzročnik infekcija svakako su javni bazeni na koje svi odlazimo, a o kojima ne razmišljamo na taj način dok ne "zapatimo" neku gljivičnu infekciju. U svakom slučaju, ako imate infekciju pre stavljanja, tampon namažite kremom protiv gljivičnih infekcija a ukoliko vas muči upala bešike, tampon stavite malo pažljivije nego obično i ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

 

Mnoge žene se pitaju i da li je u redu da stavljaju tampon preventivno, odnosno onih dana kada očekuju menstruaciju, ali je nisu još uvek dobile. Treba da znate da preventivno korišćenje tampona nije štetno i da ga slobodno možete nositi ali nemojte preterivati, uostalom kao ni sa ulošcima jer i vaša vagina treba da "diše" slobodno.

 

Strogo zabranjeno: 6 poteza kojima svaki dan uništavate vaginu!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs