OPREZ

Svaka žena mora da zna: Ove stvari se ne rade tokom menstruacije!

Nikako ne smete da pijete hladnu vodu jer menstrualna krv može ostati na zidovima materice i nakon 5 do 10 godina, što je po nekad uzrok raka
Saveti stručnjaka 14.02.2016. - 15:32h Autor: srbijadanas.com
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Menstrualni ciklus se svakog meseca treba ispoštovati. Tada ste malaksale, nemate želju da se krećete niti da budete u društvu. Želite samo da sedite kod kuće, okruženi pregrštom ukusne hrane. I sve je to u redu.

 

Međutim, postoje aktivnosti koje upražnjavate tokom ciklusa, a nikako ne biste smele:

 

Nezaštićen seks: Velike su šanse da zatrudnite. Kako biste izbegli mnoge infekcije, najbolje bi bilo da apstinirate od seksa dok vam traje ciklus.

 

Problemi sa menstruacijom koje sami izazivate: Na ovih 7 stvari obratite pažnju!

 

Nikad preskakati obroke: Pokušajte da ne preskačete obroke. Morate imati na umu da se gubi mnogo krvi za to vreme, a hranom ćete povratiti energiju.

 

Nikakav fizički rad: Ako osetite bol u leđima ili stomaku, izbegavajte fizički posao, jer će se bol u tom slučaju samo povećati.

 

Jedite brzu hranu: Jedenje brze hrane u dva sata posle ponoći može izgledati kao dobra ideja. Počastite se svim sredstvima, samo nemojte preterati u tome.

 

Nikako hladna voda: Ne bi trebalo da pijete hladnu vodu, jer navodno menstrualna krv ostaje u zidu materice, i nakon 5-10 godine, što može prouzrokovati rak.

 

Kada sa menstruacijom nije sve kako treba: Tri znaka za uzbunu, javite se lekaru!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...