Dame oprezno: Imate više šanse da mentalno obolite nego ranije!

Poslednja istraživanja Oksford univerziteta pokazuju da su žene sa puno obaveza kako onih poslovnih tako i privatnih podložnije mentalnim oboljenjima u odnosu na ranije godine. I to, čak za 40%.
Medicina 05.06.2013. - 10:18h

Ukoliko ste ambiciozni uz to i sposobni, i želite da se u svom životu ispunite i kao majka, i kao profesionalac, naučnici tvrde da ste na dobrom putu da mentalno obolite. Naime, brzina života, sveopšti stav o neophodnosti žena da se samostalno izdržavaju uz obaveze prema domu i porodici, mogu nas odvesti u pravi ambis kada je psiha u pitanju.

 

Tako barem tvrdi Danijel Frimen (Daniel Freeman), klinički psiholog, koji žene upozorava na mogućnost javljanja neuroze, fobija, depresije, a sve kao posledica nemogućnosti balansiranja sa obavezama oko kuće, dece, muža, onih na poslu, i onih koje se odnose na njih same.

 

Ovo je još jedan od pokazatelja da se u pogledu životnih obaveza moraju postaviti prioriteti. Na vama ostavljamo krajnji odabir, i odluku da li će na vrhu tih prioriteta biti deca i muž, ili pak karijera. Kako god da odlučite, ne zaboravite da je bez zdravlja svaki plan unapred propao. Stoga, oprezno sa svojim telom i umom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...