16 stvari koje svakodnevno morate imati u svojoj torbi

Pomažemo vam da napravite spisak nephodnih sitnica, koje morate imati u svojoj torbi, u slučaju nužde ili svakodnevnih potreba.
Lepi & Zdravi
13:40h

1. Dokumenta
Nikada ne zaboravite da sa sobom nosite svoja lična dokumenta. Nikada se ne zna kada ćete morate da potvrdite svoj identitet. Ovo se posebno odnosi na odlazak u noćne klubove, gde postoji mogućnost policijske racije. Nećemo ni da spominjemo, važnost nošenja dokumenata ukoliko ste vozač. Shvatite ovu stavku vrlo ozbiljno, kako ne biste dospeli u neprijatnu situaciju, jer vam je torbica bila premala za vašu knjižicu sa dokumentima.

 

2. Lekovi
Da se razumemo niko vas ne savetuje da ponesete čitavu apoteku sa sobom, ali par lekova protiv bolova, mučnine ili prehlade, dobro će doći ukoliko imate dug i naporan dan na poslu, ili ste konstantno u pokretu. Omogućite svom telu da lakše podnese umor i stres, barem dok se ne dokopate kreveta.

 

3. Papirne maramice
Neophodne su iz hiljadu razloga. Bilo da vam zatrebaju da obrišete ruke, lice, cipele, ili nešto četvrto, jednostavno, pametno je imati ih sa sobom.

 

4. Dezinfkeciono sredstvo za ruke
U danima kada hara grip, zaštitite se na sve načine. Ponuda dezinfekcionih sredstava nikada nije bila veća, te imate i one u čijem ćete mirusu uživati, ali i one koji će vam dodatno zaštiti ruke.

 

5. Krema za ruke
Hidratacija ruku podjednako je bitna kao i hidratacija lica. Imajte sa sbom barem jednu tubu svoje omiljene kreme kojom ćete osvežiti svoje ruke, kako tokom hladnih zimskih dana, tako i tokom vrelih letnjih meseci.

 

6. Mini pribor za šiće
Nezgode sa garderobom ne biraju ni mesto ni vreme, te nije neuobičajno ako vam se peh desi baš u trenutku odlaska na bitan poslovan sastanak, ili viđenje sa dragim. Ukoliko imate u svojoj torbi konac i iglu, prebrodićete krizu bez potrebe da se presvlačite, vraćate kući i gubite vreme.

 

7. Pribor za nokte
Polomljeni nokat, bolna zanoktica, načet lak na noktima. Sve ovo možete sprečiti ili barem eliminisati, ukoliko u svojoj torbi nosite mini pribor za nokte, sačinjen od makazica, turpije, acetona i malo vate.

 

8. Flasteri
Neuodbna obuća jedna je od onih žrtava koje su žene, zarad lepšeg izgleda uvek spremne da podnesu. Posledica toga su uglavnom bolni i raskrvavljeni žuljevi. Da biste makar malo sebi olakšali muke, uvek imajte sa sobom flastere.


9. Olovke

Bilo da svratite do pošte, banke, ili da vam je jednostavno neophodno da hitno nešto potpišete, uvek sa sobom imajte olovku. Priznaćete da ni malo nije prijatno da se razvrćete tražeći olovku dok vas nervozna radnica na šalteru požuruje.

 

10. Ključevi
Verujemo da nije potrebno da vas posebno podsećamo na ovu stavku, ali uglavnom, upravo nju, nekako uvek zaboravimo. Stoga, imajte uvek rezervni par ključeva u trobi koju najčešće nosite, i nećete se brinuti da ćete ostati pred vratima dok se vaši ukućani ne pojave.

 

11. Notes
Neophodan iz više razloga: kako biste zapisali broj telefona osobe koju ste upravo upoznali, kako biste pribeležili ideje, plan, listu sa stavkama za uraditi.

 

12. Ulošci
Razlozi iz kojih su vam potrebni dobro su vam znani, ali nemojte dozvoliti da vas iznenade. Stoga, ne zaboravite da svoje najbolje prijatelje tokom onih dana uvek imate u svojoj torbi.

 

13. Balzam za usne
Osetljivost usana najčešće se manifestuje prilikom različitih vremenskih usana, stoga njihova hidratacija je vrlo važna. Imajte balzam uvek pri ruci.

 

14. Papirići za kontorlisanje masnoće
Nakon celodnevnog boravka sa puderom na licu, vrlo je verovatno da ono počne da se sija, izgleda neuredno i neprivlačno. Stoga, damama sa masnom kožom preporučuje se korišćenje papriića koji mogu kontrolisati masnoću t-zone. Upravo zbog toga ovo je još jedna neophodna stavka u vašoj torbi.

 

15. Dezodorans
U slučaju da ste tokom žurbe prilikom spremanja za posao ili izlazak zaboravili da nanesete dezodorans, neka vam bočica koju nosite u torbi bude rezervni plan.

 

16. Žvake
Svež dah podjednako je bitan koliko i izgled vašeg lica, usana, ruku, stoga vodite računa i o njemu. Naravno, ne zaboravite da pred važan sastanak tu istu žvaku bacite.

 


 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs