Izlečite artritis i reumu

Nemačke bolnice je koriste kao lek: Ova biljka obnavlja kosti i zglobove bolje od svega!

Kada se lekar Oto Hajnrik Volk lično uverio u delotvornost ove biljke, odmah ju je doneo u rodnu zemlju, gde se danas stalno sa uspehom koristi
Medicina
20:56h Autor:
Nemačke bolnice je koriste kao lek: Ova biljka obnavlja kosti i zglobove bolje od svega!
Foto: Profimedia

Đavolja kandža ili harpagofit (Harpagophytum procumbens) je deo porodice susama, a potiče iz Južne Afrike. Naziv je dobila zbog korena koji podseća na kandžu, i upravo se taj deo primenjuje u lečenju.

Afrička plemena već hiljadama godina koriste đavolju kandžu kao sredstvo protiv bolova, za lečenje kožnih tegoba, i kao pomoć pri porođajima. Njom leče i visoke temperature, konzumirajući njen čaj ili prah.

Za njeno širenje u Europu zaslužan je nemački lekar i botaničar Oto Hajnrik Volk, koji se uverio u izuzetnost đavolje kandže dok je živeo u Nambiji tokom Drugog svetskog rata.

Naime, on je posmatrao šamana kako ovom biljkom leči teško ranjene hotentotske ratnike, a zatim je otkrio gde šaman bere đavolju kandžu. Od tada se đavolja kandža proširila u Europu, i postala popularna za lečenje brojnih tegoba, ali prvenstveno artritisa i reume.

Danas se od svih evropskih zemalja đavolja kandža najviše koristi upravo u Nemačkoj (Nemačka je zvanično odobrila đavolju kandžu za lečenje artritisa, bolova u krstima, kolenima i kukovima, i kao sastojak brojnih antireumatskih preparata).

Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Đavolja kandža se koristi kao lek za osteoartritis, reumatoidni artritis, giht i tendinitis. Ova biljka takođe snižava temperaturu i ima protivupalna svojstva, što je čini korisnom kod gripa, prehlada i mnogih infekcija. U nekim evropskim zemljama primenjuje se kao prirodna zamena za kortikosteroide.

U ovu svrhu koriste se injekcije tečnog ekstrakta đavolje kandže. Povoljna je i za starije osobe, jer normalizuje rad srca, nivo holesterola u krvi i probavu.

Postoji sve više dokaza da đavolje kandža pomaže u brzom uklanjanju bolova uzrokovanim upalnim procesima u zglobovima. Smatra se da je po delotvornosti jednaka ibuprofenu.

Poznato je da antireumatski lekovi škode sluzokoži želuca. Suprotno tome, đavolja kandža na stomak ima krajnje blagotvorno delovanje.

U švajcarskim bolnicama koriste je kao lek: Šta sve može obloga od jednog lista kupusa!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Budući da moderna medicina nema sredstvo koje bi izlečilo osteoartritis, đavolja kandža je zlatna pomoć kod ove bolesti, jer osim što smanjuje upalu i bolove - pomaže i u izgradnji hrskavice. Njeno delovanje je pojačano u kombinaciji sa sveprisutnim glukozaminom i kondroitin sulfatom.

Kod loše probave ili gubitka apetita uzima se čaj, ekstrakt ili tinktura đavolje kandže.

Recept za čaj od đavolje kandže

Pustite kašičicu suvog korena da ključa 20 minuta u četiri decilitra vode. Zatim pustite da se ohladi, i procedite. Pijte 2 do 3 šolje ovog čaja dnevno.

Napomena: Đavolju kandžu ne smeju da konzumiraju trudnice, dojilje i osobe s čirom na želucu.

Od strašnih bolova nije mogla da živi: Oporavila kosti i zglobove za 10 dana jednom namirnicom!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs