Superzdrav i lak za gajenje

Začin koji izbacuje loš holesterol iz arterija: Otčepljuje krvne sudove, sprečava infarkt i šlog!

U kombinaciji sa belim lukom predstavlja najmoćniji antibiotik ikada stvoren
Medicina 18.04.2017. - 21:52h Autor: webtribune.rs
Foto: Thinkstock

Ime ovog moćnog antibiotika i najboljeg antioksidanta je bosiljak - kralj bilja.

 

Bosiljak je jedna od prastarih i popularnih biljaka koji puca od lekovitih fito-nutrijenata. Ovo žbunasto godišnje bilje se specijalno uzgaja zbog svojih lekovitih listova i semenki.

 

Najbolje uspeva u toplim, tropskim klimama, a stručnjaci kažu da postoji više od 60 poznatih vrsta bosiljka i da svi oni spadaju u tri glavne grupe: slatku, ljubičastu i žbunastu.

 

Ove superzdrave biljke je lako održavati i napolju i unutra, pupoljke možete da sečete čim se pojave. Secite ispod baze lista blizu dna duge i tanke stabljike da bi vaša biljka gušće rasla i nove grančice se pojavile.

 

Najbolji je kada se koristi svež i ima slatku, zemljastu aromu koja ne pruža samo prijatan opor ukus, već i impresivnu listu hranljivih materija. Vitamin K, ključan za zgrušavanje krvi, je samo jedan od njih! Da li ste znali da samo dve kašike bosiljka pružaju 29% preporučene dnevne doze vitamina K?

 

Bogat je i vitaminom A, beta karotenom, moćnim antioksidantom koji štiti ćelije koje obavijaju brojne organe, uključujući i krvne sudove od štete koju nanose slobodni radikali. To sprečava holesterol u krvi da oksiduje, što daje sprečava nastanak arteroskleroze, srčani udar i šlog.

 

Srce vam je u opasnom riziku: Prvi signal svi vide, ali ignorišu!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Drugi vitamini i minerali u bosiljku uključuju gvožđe, kalcijum, magnezijum, vitamin C i kalijum. Bosiljak takođe ima antibakterijska svojstva i sadrži flavonoide koji štite DNK.

 

Neverovatna lekovita svojstva bosiljka:

 

- Moćan antioksidant

 

- Pruža odličnu zaštitu od brojnih hemikalija koje prouzrokuju karcinogenezu

 

- Prirodni antibiotik

 

- Bosiljak je vrlo jak prirodni antibiotik zbog svog antimikrobnog sastava. U kombinaciji sa belim lukom predstavlja najmoćniji antibiotik ikada stvoren.

 

- Pročišćava krvne sudove

 

- Vrlo je dobar za čišćenje arterija od LDL holesterola

 

Ovo super zdravo bilje je takođe  odlično za tretiranje i prevenciju mnogih zdravstvenih problema poput glavobolje, dijareje, zatvora, kašlja, parazita, bradavica, oboljenja bubrega...

 

Izlečite celo telo jefitnim začinima: Ubijaju sve boljke, od kašlja do visokog pritiska!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs