Obratite pažnju

Nijedan apotekar vam neće priznati: Ovo je jedini pravi lek za kosti!

Pomaže i kod oboljenja štitne žlezde, gastritis, čira i čišćenja krvi
Medicina
20:02h Autor:
Nijedan apotekar vam neće priznati: Ovo je jedini pravi lek za kosti!
Foto: Thinkstock

Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i podstiče san.

Takođe je važan za rad imunoloških ćelija, kao i zdravu kožu i kosu.

Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića.

Pomanjkanju kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Ljuske od jaja sadrže 90 odsto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

Posle ovoga, organizam sam počinje da uništava bolesti: Zapišite i čuvajte ovaj recept!

Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo delotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno od životne dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta.

Kako se ljuske jaja primenjuju za lečenje različitih stanja:

Štitna žlezdaLjuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižider nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procedite tečnost i pomešajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Da li je sve u redu sa vašim zdravljem: Kako da testirate štitnu žlezdu, mozak i pluća kod kuće!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gastritis, čirKašiku mlevenih ljuski jaja pomešajte sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muskatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku. Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešajte s dve kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutru na prazan želudac i uveče pre spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krviLjuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru nedelju dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dve do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Doktorka 15 godina nije išla na bolovanje: Ovo me štiti od svih virusa i prehlade!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs