Obratite pažnju

Stručnjaci dokazali: Menstruacija otkriva koliko dugo ćete živeti!

Na koji način je menstruacija povezana sa životnim vekom otkrilo je veliko istraživanje u kojem je učestvovalo 16.000 žena
Medicina
19:36h Autor:
Foto: Profimedia

Opsežno istraživanje Univerziteta u San Dijegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Menopause" proučavalo je podatke 16.000 žena u menopauzi. Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile s 12 ili više godina i u menopauzu ušle s 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživele 90 godina.

 

"Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, i žene koje uđu u menopauzu kasnije, češće su odličnog zdravlja što može da bude objašnjenje našeg otkrića", izjavio je autor studije Aladin Šadiab.

 

Problemi sa menstruacijom koje sami izazivate: Na ovih 7 stvari obratite pažnju!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu takođe je bilo manje pušača, kao i istorije dijabetesa. Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se tačno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja jasno je da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život.

 

Da se konačno zna: Smete li da imate seksualne odnose tokom menstruacije?

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...