Obratite pažnju

(ISPRAVKA)Stručnjaci NISU dokazali da menstruacija otkriva koliko dugo ćete živeti!

Ispravka - Veliko istraživanje u kojem je učestvovalo 16.000 žena nije povezalo menstruaciju sa životnim vekom žene

Medicina
15:31h Autor:
(ISPRAVKA)Stručnjaci NISU dokazali da menstruacija otkriva koliko dugo ćete živeti!
Foto: Profimedia

Opsežno istraživanje Univerziteta u San Dijegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Menopause" NIJE proučavalo podatke 16.000 žena već 16,251 žene i to kako bi istražili povezanost vremena menarhe (prve menstruacije), početka menopauze i dužine trajanja reproduktivnog perioda sa životnim vekom od 90 godina.

U istraživanju se ne spominje da je najviše bilo onih žena koje su doživele 90 godina, kao što je to naš portal preneo u prvom navratu.

"Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, i žene koje uđu u menopauzu kasnije, češće su odličnog zdravlja što može da bude objašnjenje našeg otkrića", izjavio je autor studije Aladin Šadiab.

* Reproduktivni događaji, poput menarhe, menopauze i trudnoće, mogu jednostavno biti pokazatelji temeljnog zdravstvenog stanja, navodi se u studiji. Stoga i tvrdnje da menstruacija određuje ili utiče na to koliko će žene živeti nisu tačne.

Problemi sa menstruacijom koje sami izazivate: Na ovih 7 stvari obratite pažnju!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nije potvrđeno da je među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu bilo manje pušača, kao i istorije dijabetesa.

Nije navedeno da autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se tačno odredilo zašto ta povezanost postoji, kao što smo ranije objavili u ovom tekstu.

Da se konačno zna: Smete li da imate seksualne odnose tokom menstruacije?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs