Istraživanje je pokazalo

100 puta jača namirnica od antibiotika: Prirodni lek iz kuhinje!

Ta moćna namirnica od davnina je poznata po svojim lekovitim svojstvima, a sada je potvrđeno da je njena korist mnogo veća
Medicina
17:10h Autor:
100 puta jača namirnica od antibiotika: Prirodni lek iz kuhinje!
Foto: Shutterstock

Istraživanje Univerziteta u Vašingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica mnogo bolje leči trovanje hranom od antibiotika. Reč je o belom luku čiji je ključni sastojak dialil sulfid čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici, otkrilo je istraživanje ovog univerziteta.

Beli luk ne samo da je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i deluje odmah, tvrdi istraživanje. Deluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom.

Pacijenti konzumirali ekstrakt belog luka godinu dana: Rezultati oduševili naučnike!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedno drugo novije istraživanje je otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupan nivo antioksidansa u telu, materija ključnih za naše zdravlje. Beli luk se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je deo mediteranske ishrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.

Ulje od belog luka: Čudo narodne medicine protiv teških bolesti! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs