Obratite pažnju

Muškarci oprez: Crne dlačice u uhu znak su mogućeg srčanog udara!

Dijagonalni nabor na ušnoj školjci može biti znak bolesti srca
Medicina
00:30h Autor:
Foto: Thinkstock

Brojni naučnici su tokom istraživanja došli do saznanja da ukoliko osobe imaju crne dlačice unutar uha, to je navodno znak mogućeg srčanog udara!

 

Ono što je dovelo do ove ideje jeste istraživanje doktora Sanders T. Franka i njegovog tima i objavljeno je u Nju Ingland medicinskom žurnalu i ukazuje na to da dijagonalni nabor na ušnoj školjci može biti znak bolesti srca.

 

Zainteresovani za ovaj odnos uha i srca, naučnici su se udružili sa dermatologom kako bi pronašli odgovore. Prema pismu objavljenom 1984.u ovom medicinskom žurnalu, postoji jaka veza između dlačica u kanalu uha i bolesti koronarnih arterija.

 

Srčani udar se može predvideti mesec dana pre: 6 upozoravajućih znakova!

 

Grupa lekara, uključujući i Ričarda Vagnera sa Bostonskog univerziteta pretpostavlja da uzrok ugrušaka u arterijama može biti dugotrajno izlaganje androgenu, muškom hormonu.

 

Godine 1989. još jedan članak na tu temu se pojavio, ovaj put u indijskom zdravstvenom žurnalu. Ovaj članak je izložio rezultate istraživanja učinjenog na 215 indijskih bolesnika, koja se bavi vezom između ušne resice, dlačica u uhu i bolesti koronarnih arterija.

 

Prema autorima, "Značajna razlika je takođe uočena između muškaraca sa i bez prisustva dlačica u uhu odgovarajuće starosne grupe”.

 

Ovako ćete preživeti srčani udar čak i ako ste sami: Dovoljno je da radite ovo!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...