ISPRAVKA: "Amiški recept" ne leči holesterol, hipertenziju i ne spada u čudotvorne lekove

Ovim putem želimo da demantujemo tekst objavljen 9. maja 2016 godine pod naslovom "Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)" koji je sadržao pogrešno predstavljene informacije da "čudotvorni lek" leči holesterol i hipertenziju. Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba TEKST JE ISPRAVLJEN

Medicina
12:24h Autor:
ISPRAVKA: "Amiški recept" ne leči holesterol, hipertenziju i ne spada u čudotvorne lekove
Foto: Thinkstock

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu kada smo preneli tekst dana 9.05.2016. pod naslovom"Tokom sedam dana reguliše pritisak, smanjuje holesterol: Lek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)" u kojem se između ostalog tvrdi da čudotvorni recept u roku od "sedam dana može da smanji krvni pritisak i visok holesterol". Da je ovo lažna vest i pseudonauka ukazao nam je portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

Tekst je sada izmenjen, a sporni delovi su uklonjeni, a mi se ovom prilikom izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja lažnih i neproverenih informacija.

Nije moguće izlečiti rak rak namirnicama poput đumbira, meda, limuna i jabukovog sirćeta koji se nalaze u pomenutom "čudotvornom receptu kojeg koriste Amiši", jer ni zajedno ni pojedinačno ovi sastojci NISU LEK ZA RAK.

Krvni pritisak i holesterol nije moguće smanjiti mešavinom ovih sastojaka i NIKAD NIJE NAUČNO DOKAZANO da đumbir, med, limun i jabukovo sirće imaju takvo lekovito svojstvo, stoga se ovaj "stari amiški recept" koji smo preneli u prvobitnoj verziji teksta ocenjuje kao pseudonauka i lažna vest.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs