Probajte, ne može da škodi

On je uzrok većine bolesti: Kako da izbacite toksine iz vazduha u domu! (RECEPT)

Zahvaljujući velikoj ulozi u čuvanju zdravlja, ova namirnica je od velike koristi i za uklanjanje virusa koji haraju vašim životnim prostorom
Enterijer
19:46h Autor:
On je uzrok većine bolesti: Kako da izbacite toksine iz vazduha u domu! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

U vreme čestih virusnih oboljenja ovaj je trik zlata vredan - zahvaljujući njemu izbećićete virusne infekcije.

Nije novost da beli luk ima snažno dezinfekciono, antibakterijsko i fungicidno delovanje koje se lako može uporediti sa najboljim antibioticima.

Reč je o biljci koja obiluje sa više od 200 biološki aktivnih jedinjenja, među kojima su glicin, eterično ulje, kalcijum, fosfor, selen, kao i velika količina vitamina B i C. S obzirom na to, beli luk uspešno deluje protiv streptokoka, tifusa, gljivičnih i virusnih infekcija.

Upravo zahvaljujući njegovoj velikoj ulozi u zdravlju, beli luk je od velike koristi i za uklanjanje virusa koji haraju vašim životnim prostorom.

Naročito u vreme čestih viroza, preporučljivo je očistiti vazduh u prostorijama u kojima najčešće boravimo kako bismo ostali zdravi. Iako je itekako preporučljivo što češće jesti beli luk, možete ga i vrlo jednostavno iskoristiti za dezinfikovanje vazduha u svom domu.

Očistite sinuse palcem i jezikom: Drastično olakšanje za 20 sekudi!

Jednostavno i brzo

Uzmite glavicu belog luka i pažljivo sa nje skinite čenove. Pazite da ne uništite ljusku. Stabljiku na kojoj su ostaci ljuske na kojoj su bili čenovi zapalite u pepeljari ili na nezapaljivom tanjiriću i pustite da tinja. Dim koji će se širiti prostorom nije neprijatan, a upravo će on ubiti viruse koji se eventualno šire prostorom. Sprečićete tako upale grla, nosa, ali i pluća.

Drugi način

Drugi savet za dezinfekciju vazduha podrazumeva kilogram crvenog luka ili takođe belog luka koje je potrebno rasporediti u nekoliko posuda i poslagati u uglove prostorija u kojima provodite najveći deo dana. Luk na sebe veže štetna jedinjenja, viruse i bakterije, a vazduh ostaje čist.

Napomena: Luk koji ste iskoristili za čišćenje vazduha nemojte jesti!

Godišnje ubije 2 miliona ljudi: Vodeći uzrok raka, infarkta i astme nalazi se u vašem domu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs